Ainekset (4 annosta):
- 500 g raparperia
- 1 dl sokeria
- 100 g amaretti-keksejä
- 1 muna
- 1 valkuainen
- 3 rkl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 2 rkl kiehuvaa vettä
- 125 g ricottaa
Valmistusohje:
- Kuori raparperit ja leikkaa ne noin kahden senttimetrin mittaisiksi palasiksi. Levitä raparperit voideltuun vuokaan ja mausta sokerilla. Hienonna 3/4 kekseistä ja ripottele ne raparperin päälle.
- Erota kananmunasta valkuainen ja keltuainen toisistaan. Vatkaa keltuaisesta, tomu- ja vaniljasokerista sekä kiehuvasta vedestä vaahto. Sekoita tuorejuusto vaahtoon.
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovaisesti keltuais-juustovaahtoon.
- Peitä raparperit seoksella ja painele pintaan loput kekseistä pystyasentoon.
- Kypsennä paistosta 15-20 minuuttia 200-asteisessa uunissa. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti