Ainekset (5 annosta):
- 7 tomaattia
- 2 sipulia
- 3 rkl neitsytoliiviöljyä
- 2 rkl sitruunanmehua
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 1 ruukku jääsalaattia
- 1 ruukku persiljaa
- 1/4 ruukku tuoretta oreganoa
- 140 g mustia oliiveja
- 10 cocktail-kurkkua
- 200 g chorizo-makkaraa
- 1/2 kg varhaisperunoita
- suolaa
- mustapippuria
- Huuhtele ja keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä.
- Lohko tomaatit. Leikkaa sipulit ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kastike oliiviöljystä, sitruunamehusta ja mausteista. Kaada voimakkaasti vatkattu kastike sipulirenkaiden päälle.
- Lisää sipulien päälle tomaattilohkot, silputtu persilja ja oreganonlehdet. Sekoita joukkoon mustat oliivit ja paloitellut cocktail-kurkut. Anna maustua mielellään kylmässä.
- Leikkaa makkara ohuiksi viipaleiksi ja paahda paistinpannulla rapeiksi. Nosta erilliseen kulhoon. Leikkaa perunat lohkoiksi ja paista ne pannulla rapeiksi makkaran rasvassa. Lisää tarvittaessa öljyä/voita. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää makkarat pannulle ja kuumenna peruna-makkaraseos.
- Revi salaatti laakealle vadille ja levitä päälle kaikki ainesosat. Tarjoile lämpimänä tuoreen patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti