lauantai 31. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Gouden Carolus Easter Beer

Viimeisenä arviointivuorossa Alkon tämän vuoden pääsiäisolutvalikoimasta on vahva belgityylinen ale eli Gouden Carolus Easter Beer. Muhkeasta ja komeasta 0,75 litran pullosta riittää jaettavaa useammallekin henkilölle.

Olut näyttää lasissa melko tyypilliseltä lajityyppinsä edustajalta. Punertavanruskea ja voimakkaasti kolaa muistuttava olut ei muodosta juurikaan vaahtoa trappistilasiin kaadettaessa, mutta jäljelle jää kuitenkin ohut pitsikerros. Tuoksu leijailee jo kauas lasista, ja lähempi tutustuminen paljastaa sen voimakkaan hedelmäiseksi. Erityisesti anis tuoksuu voimakkaasti ja tuo reilusti raikkautta. Samoin luumu ja banaani ovat hyvin esillä. Tuoksussa on myös annos makeutta.

Maku on tuoksua makeampi. Ensimmäisenä ajatuksena mieleen tulee sen pehmeys. Ensipuraisu on kuin linnunmaitoa joisi. Toisella haukulla maun suolainen lakritsisuus nousee esiin. Maku muuttuu loppua kohden yrttisemmäksi ja makeammaksi, mutta maussa myös reilusti tuoksua dominoinutta raikasta anista. Samalla kypsä hedelmäisyys alkaa vallata lisää tilaa. Tämä on siitä mielenkiintoinen ja onnistunut olut, että mausta tuntuu löytyvän jokaisella suullisella joku uusi elementti. Hienoa!

Täyteläinen suutuntuma on niin ikään todella pehmeä, hedelmäinen ja yrttisen kuivakka. Hiilihappoja on maltillisesti ja kokonaisuus on todella tasapainoinen. Tässä ei maistu reipas alkoholi oikeastaan muuten kuin sisuksia lämmittävänä tunteena.

Golden Carolus Easter Beer on todella monipuolinen ja laadukas olut, joka jopa onnistui ylittämään omat odotukset. En ole jostain syystä tullut maistelleeksi aiemmin ilmeisen laadukkaan belgipanimon oluita, mutta tästä lähtien tilannetta täytyy korjata. Alkosta löytyy tällä hetkellä myös toinen panimon olut eli Gouden Carolus Classic, joka täytyy kyllä ehdottomasti ottaa testauslistalle.

Gouden Carolus Easter Beer:
Panimo: Het Anker, Belgia
Tyyli: Belgityylinen vahva ale, 10,5 %
Hinta: 9,48 euroa / 0,75 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 8/10 + Suutuntuma 4/5 + Yleisvaikutelma 16/20 = Yhteensä 39/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...