![]() |
Salaatti |
Lohta välimerelliseen tapaan
Ainekset (2 annosta):
- 2 lohifileetä, à 200 g
- 6 aurinkokuivattua tomaattia
- 12 tuoretta basilikanlehteä
- 12 mustaa kivetontä oliivia
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- Esilämmitä uuni 235-asteiseksi.
- Aseta lohi leikkuulaidalle ja paloittele sopiviksi annokseksi. Tee kuhunkin palaan kuusi pientä reikää esimerkiksi kuorintaveitsen avulla.
- Leikkaa aurinkokuivatut tomaatit kahteen osaan ja paina tarvittaessa varovasti veitsenterällä tasaiseksi. Lisää kunkin tomaatinpalan päälle basilikanlehti, oliivi ja pieni palanen valkosipulia. Pyöräytä tomaatti muiden ainesosien ympärille ja aseta kuhunkin reikään lohessa. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Öljyä uunipelti varovasti ja aseta lohifileet pellille. Ruiskuta oliiviöljyä hieman myös kalan päälle ja paista uunissa noin 6-8 minuuttia.
- Aseta lohifileet kuumalle lautaselle ja tarjoile tomaattisalaatin ja maalaisleivän kanssa.
![]() |
Lohi ennen uunia |
Ainekset (2 annosta):
- 300 g erilaisia tomaatteja, esim. punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
- tuoretta basilikaa
- 1/2 tl dijoninsinappia
- 1/2 rkl punaviinietikkaa
- 1/4 tl tomusokeria
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- Leikkaa tomaatit tarvittaessa pienemmiksi palasiksi ja laita tomaatit tarjoiluastiaan.
- Sekoita vinaigretten ainekset keskenään ja mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla.
- Kaada vinaigrette tarjoiluastiaan ja sekoita varovasti. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa koristeeksi ja tarjoile.
Ainekset (noin 3 annosta):
- 2 dl kermaa
- 1,25 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 1 tl liivatejauhoa
- 200 g vadelmia
- 1 dl vettä
- 0,5 dl sokeria
- 0,5 tl sitruunamehua
Valmistusohje:
- Kiehauta kerma kattilassa. Lisää sokeri ja vaniljasokeri.
- Lisää liivate ja jätä seos jäähtymään.
- Valmista kastike kiehauttamalla aineksia kokoon noin 15 minuutin ajan. Paseeraa seos siivilän läpi ja jätä jäähtymään.
- Kaada huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kerma laseihin ja nosta lasit jääkaappiin viilenemään. Lisää kastike kerman päälle, kun kerma on hyytynyt.
- Jätä lasit jääkaappiin jäähtymään ja odottamaan tarjoilua.
![]() |
Valmis annos |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti