sunnuntai 1. tammikuuta 2012

Hapanimelää possua ja nuudelia

Vuosi vaihtui ja vuoden 2012 ensimmäisenä kokkailuna oli edellisillan japanilaisillasta jääneiden jämien käyttäminen kiinalaistyylisen hapanimeläpossun valmistamiseen. Tällä kertaa kaapissa ei ollut tuoretta ananasta, joten jouduin käyttämään säilykeversiota. Tämä on ihan ok, mutta yleensä kannattaa ehdottomasti käyttää tuoretta ananasta. Ruoasta tuli varsin hyvää.

Ainekset:
  • 600 g porsaan ulkofileetä
  • öljyä
  • 1 purkki ananasta (käytä mieluummin tuoretta)
  • 1/2 punainen chili
  • 1 porkkana
  • 1/2 purjo
  • 1/2 nippu kevätsipulia
  • raastettua tuoretta inkivääriä makusi mukaan
Kastike:
  • 1 dl ananasmehua
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • vettä tarpeen mukaan
Valmistusohje:
  1. Valmista marinadi eli sekoita ainesosat keskenään.
  2. Leikkaa liha mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi.
  3. Suikaloi kasvikset.
  4. Paista lihat pienissä erissä wokkipannulla ja lisää sekaan kastike. Lisää pannulle kasvikset ja paista käännellen.
  5. Keitä nuudelit ohjeen mukaan.
  6. Kokoa annokset ja tarjoa heti.

2 kommenttia:

  1. Täytyypä heti huomenna käydä ostamassa possua, niin voi tehdä tota. Kuulostaa aika herkulliselta!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistuu! Jos tykkää soijakastikkeesta, niin sitä voi lorotella sekaan huomattavasti ohjetta reilumminkin. Itsekin taisin laittaa hieman ohjetta reilummin.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...