sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Butadon eli possua kulhossa

Butadon eli englanniksi pork bowl ja suomeksi vapaasti käännettynä possua kulhossa on suosittu japanilainen ruoka, jossa on nimensä mukaisesti riisiä kulhossa (don on lyhennys sanasta donburi, joka tarkoittaa kulhoa) ja makeahkossa kastikkeessa haudutettua possua (buta tarkoittaa porsasta tai sikaa). Pohjaresepti on löytyi googlettamalla Animelehden keskustelupalstalta, jossa sen kyllä väitettiin olevan peräisin japanilaisesta ruokalehdestä. Joka tapauksessa ruoka oli hyvää ja maukkaan täyttävä päätös japanilaisen ruoan illalle.


Ainekset:
  • 300 g porsaan sisäfileetä
  • 2 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 2 sipulia suikaloituna
  • 2 rkl seesamiöljyä
Kastike:
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl misoa
  • 2 rkl miriniä
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
Valmistusohje:
  1. Valmista riisi ohjeen mukaan.
  2. Kuumenna seesamiöljy esim. kasarissa ja kuullota/pehmennä sipulit kannen alla.
  3. Suikaloi possu ja sekoita paloihin hunaja ja soijakastike.
  4. Lisää kastike ja possusuikaleet kasariin. Anna hautua keskilämmöllä noin 15 minuuttia kannen alla.
  5. Kokoa annokset eli laita riisiä kulhon pohjalle ja täytä kulho possuliemellä.

        Ei kommentteja:

        Lähetä kommentti

        LinkWithin

        Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...