sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Lohikeitto

Tällä kertaa vuorossa simppeliä koko perheen perusruokaa eli perinteistä lohikeittoa. Tämän tekemisessä ei tarvita mitään erikoisia jippoja, joten se sopii hyvin kiireisen päivän lounaaksi. Maidon sijasta voi käyttää hyvin kermaa, mutta pidän itse enemmän maidon ja voin yhdistelmästä.


Ainekset:
  • 800 g perunoita
  • 1 sipuli
  • 1 l vettä
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista pippuria
  • 600 g lohta
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 50 g voita
  • suolaa
  • 1 ruukku tilliä
Valmistusohje:
  1. Kiehauta vesi kattilassa. Kuori ja pilko perunat ja silppua sipuli veden lämmetessä.
  2. Lisää perunat ja sipuli kiehuvaan veteen. Lisää sekaan myös laakerinlehdet ja pippurit.
  3. Kuutioi lohi ja lisää palat kattilaan kun perunat ovat kypsyneet. Anna kiehua parin minuutin ajan, mutta älä ylikeitä lohta.
  4. Lisää vielä kattilaan maito ja voi. Mausta suolalla. Kiehauta pikaisesti ja lisää keiton pinnalle silputtu tilli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...