torstai 9. helmikuuta 2012

Itämainen ohra-kikhernesalaatti

Inspiraatio tähän ruokaan tuli ohrasta, jota tulee käytettyä ruoanlaitossa turhan harvoin sekä kylmäkaapissa käyttöä odotelleista kasviksista. Bongasin lisäksi jalkapalloaiheiselta FF2-keskustelupalstalta hyvän pohjareseptin nimimerkiltä outdraw, jonka pohjalta syntyi itämainen ohra-kikhernesalaatti.

Kevätsipuli ja persilja sopivat erinomaisesti yhteen kikherneiden ja ohran kanssa, ja kuivattu aprikoosi tuo mukavasti makeutta salaattiin. Jälkikäteen tarkasteltuna olisin kaivannut ruokaan rusinoiden suurena ystävänä esimerkiksi korintteja tai sultana-rusinoita. Hyvää tämä oli tällaisenaankin.


Ainekset:
  • 2 dl esikeitettyjä ohrasuurimoita
  • noin 8 dl kasvislientä
  • 240 g kikherneitä
  • 200 g kuivattua aprikoosia
  • 3 kevätsipulia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 sitruuna
  • kourallinen cashewpähkinöitä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
Mausteseos:
  • mustapippuria
  • kardemummaa
  • inkivääriä
  • muskottipähkinää
  • kanelia
  • kurkumaa
  • unikonsiemeniä
  • korianterinsiemeniä
Valmistusohje:
  1. Valmista ohra eli kuullota ensin paistinpannulla oliiviöljyssä ja anna sitten kiehua kasvisliemessä noin 20 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä/kasvislientä. Valuta ja huuhdo lopuksi kylmän veden alla.
  2. Huuhtele ja valuta kikherneet kylmän veden alla.
  3. Pilko aprikoosit, sipuli, persilja ja cashewpähkinät pienemmäksi. Raasta sitruunan kuori.
  4. Sekoita kaikki ainekset tarjoilukulhoon ja sekoita.
  5. Sekoita vielä mausteseos huolellisesti muuhun salaattiainekseen. Viimeistele salaatti kaatamalla päälle reilusti hyvää oliiviöljyä.
  6. Anna salaatin maustua ja tekeytyä mielellään yön yli ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...