Kevätsipuli ja persilja sopivat erinomaisesti yhteen kikherneiden ja ohran kanssa, ja kuivattu aprikoosi tuo mukavasti makeutta salaattiin. Jälkikäteen tarkasteltuna olisin kaivannut ruokaan rusinoiden suurena ystävänä esimerkiksi korintteja tai sultana-rusinoita. Hyvää tämä oli tällaisenaankin.
Ainekset:
- 2 dl esikeitettyjä ohrasuurimoita
- noin 8 dl kasvislientä
- 240 g kikherneitä
- 200 g kuivattua aprikoosia
- 3 kevätsipulia
- 1 nippu persiljaa
- 1 sitruuna
- kourallinen cashewpähkinöitä
- oliiviöljyä
- suolaa
Mausteseos:
- mustapippuria
- kardemummaa
- inkivääriä
- muskottipähkinää
- kanelia
- kurkumaa
- unikonsiemeniä
- korianterinsiemeniä
- Valmista ohra eli kuullota ensin paistinpannulla oliiviöljyssä ja anna sitten kiehua kasvisliemessä noin 20 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä/kasvislientä. Valuta ja huuhdo lopuksi kylmän veden alla.
- Huuhtele ja valuta kikherneet kylmän veden alla.
- Pilko aprikoosit, sipuli, persilja ja cashewpähkinät pienemmäksi. Raasta sitruunan kuori.
- Sekoita kaikki ainekset tarjoilukulhoon ja sekoita.
- Sekoita vielä mausteseos huolellisesti muuhun salaattiainekseen. Viimeistele salaatti kaatamalla päälle reilusti hyvää oliiviöljyä.
- Anna salaatin maustua ja tekeytyä mielellään yön yli ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti