lauantai 18. helmikuuta 2012

Merellinen pasta tomaattikastikkeessa

Tämänkertainen kokkailu meni aika lailla uusiksi tekovaiheessa, sillä tarkoituksena oli tehdä kermapohjaista ja hapokasta äyriäiskastiketta pappardellen kanssa. Ostin kaupan pakastealtaasta valmiin äyriäissekoituksen, mutta huomasin vasta ruoanlaittovaiheessa että sekoituksessa olikin valmiina jo tomaattipohjainen kastike... Kastikkeet kannattaa luonnollisesti tehdä itse, mutta tässä vaiheessa tilanne oli melko lailla myöhäistä. Niinpä ruoka muuttui lennosta kermaisesta tomaattiseksi. Tuunasin kastiketta hieman sitruunan mehulla, mutta muuten mentiin pitkälti kaupan linjalla. No, ihan hyvää se oli näinkin, joten ehkä valmista sekoitusta voi suositella hampaita kiristellen oikein kiireisille kotikokeille.

Ainekset:
  • 250 g pappardellea
  • 450 g mereneläviä tomaattikastikkeessa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 kevätsipulia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • voita
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Laita pastavesi kiehumaan,
  2. Silppua sipuli, kevätsipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit voi-öljysekoituksessa paistinpannulla. Laita samaan aikaan pasta kiehumaan ohjeen mukaan.
  3. Laita mereneläväsekoitus pannulle ja paista noin kahdeksan minuutin ajan eli kunnes sekoitus on sulanut. Purista sekaan sitruunan mehu ja mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Valuta pasta ja sekoita kastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...