sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Paistettu inkivääriporsas

Inkivääripossua (butaniku no shogaitame) on esitelty blogissa jo aiemminkin, mutta tämän pariin piti palata uudestaan. Todella herkullista ja helppoa tehdä. Kiitokset reseptistä kuuluu aiemmassa postauksessa kehutulle Äijäruokaa-blogille, jonka ansiosta hankin myös aiemmin kirjan jossa tämäkin resepti on esitelty. Machiko Yamada-Alhon Japanilainen keittokirja ilmestyi jo vuonna 1986, ja nykyään se taitaa olla loppuunmyyty. Sain oman kappaleeni ostettua Huuto.netistä, ja voin kyllä suositella kirjaa kaikille japanilaisen ruoan ystäville. Alla oleva resepti on kopioitu suoraan kirjasta. Käytin itse tosin porsaan sisäfileetä ja annos syötiin ilman vihanneksia.

Ainekset:
  • 300 g porsaanlihaa (kinkku, kasleri, kyljys
  • 50 g tuoretta inkivääriä
  • 3 rkl öljyä
  • vähän suolaa
  • vähän valko- tai mustapippuria
  • 1 rkl (japanilaista) soijakastiketta
  • (kauden vihanneksia)
Valmistusohje:
  1. Leikkaa porsaanliha niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista ja edelleen 4-5 cm:n suikaleiksi.
  2. Leikkaa kuorittu inkivääri tikuiksi.
  3. Kuumenna paistinpannu ja kaada öljy pannuun. Ruskista inkiväärisuikaleet hyvin. Lisää lihat viipale kerrallaan ja paista, kunnes ne ovat kypsiä.
  4. Mausta seos pippurilla, suolalla ja soijakastikkeella.
  5. Asettele liha tarjoiluastiaan vuodenaikaan sopivien vihannesten kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...