keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Thai-kasviswokki

Tämä wokki ei ole varsinaisesti thaimaalainen, mutta tarkoituksena oli kuitenkin käyttää thairuoista tuttuja makuja eli esimerkiksi currytahnaa, chilia, sitruunaruohoa, minimaissia, inkivääriä ja kookosmaitoa. Omaan makuun tulisuutta olisi saanut olla enemmänkin, joten tulisten ruokien ystävät voivat lisätä sekaan reilummin currytahnaa ja voimakkaampaa chiliä. Ateria oli kokeiluna kuitenkin varsin onnistunut, sillä makua riitti ihan kivasti ja maut täydensivät toisiaan.

Ainekset:
  • 200 g täysvehnänuudelia
  • reilusti seesamiöljyä
  • 2 tl punaista currytahnaa
  • 1 punainen chili
  • 1 purjo
  • 1 punainen paprika
  • 2 kevätsipulia
  • 3 sitruunaruohoa
  • 8 minimaissia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 5 cm pala inkivääriä
  • soijakastiketta
  • 400 g kookosmaitoa
  • (tuoretta korianteria)
Valmistusohje:
  1. Tee esivalmistelut eli pilko chili, valkosipuli, purjo, paprika, kevätsipuli ja porkkana. Halkaise minimaissit keskeltä kahtia. Raasta inkivääri. Kuori sitruunaruohon uloin kuori ja leikkaa ruohon varresta noin 10 cm palat kahteen osaan. Laita samalla vesi kiehumaan isoon kattilaan.
  2. Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja lisää pannulle reilusti seesamiöljyä. Wokkaa nopeasti chili, purjo, valkosipuli ja inkivääri sekä lisään sekaan currytahna. Lisää vielä pannulle minimaissit, sitruunaruoho ja porkkanat sekä wokkaa parin minuutin ajan.
  3. Kaada pannulle kookosmaito ja makusi mukaan soijakastiketta. Kiehauta vajaa kymmenen minuuttia. Valmista odotellessa nuudelit ja lisää ne valutuksen jälkeen pannulle. Wokkaa vielä koko settiä minuutin ajan ja tarjoile välittömästi. Voit halutessasi viimeistellä annoksen tuoreella korianterisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...