Ainekset:
- 200 g täysvehnänuudelia
- reilusti seesamiöljyä
- 2 tl punaista currytahnaa
- 1 punainen chili
- 1 purjo
- 1 punainen paprika
- 2 kevätsipulia
- 3 sitruunaruohoa
- 8 minimaissia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 porkkana
- 5 cm pala inkivääriä
- soijakastiketta
- 400 g kookosmaitoa
- (tuoretta korianteria)
Valmistusohje:
- Tee esivalmistelut eli pilko chili, valkosipuli, purjo, paprika, kevätsipuli ja porkkana. Halkaise minimaissit keskeltä kahtia. Raasta inkivääri. Kuori sitruunaruohon uloin kuori ja leikkaa ruohon varresta noin 10 cm palat kahteen osaan. Laita samalla vesi kiehumaan isoon kattilaan.
- Lämmitä wokkipannu kuumaksi ja lisää pannulle reilusti seesamiöljyä. Wokkaa nopeasti chili, purjo, valkosipuli ja inkivääri sekä lisään sekaan currytahna. Lisää vielä pannulle minimaissit, sitruunaruoho ja porkkanat sekä wokkaa parin minuutin ajan.
- Kaada pannulle kookosmaito ja makusi mukaan soijakastiketta. Kiehauta vajaa kymmenen minuuttia. Valmista odotellessa nuudelit ja lisää ne valutuksen jälkeen pannulle. Wokkaa vielä koko settiä minuutin ajan ja tarjoile välittömästi. Voit halutessasi viimeistellä annoksen tuoreella korianterisilpulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti