sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Pad Kra Pow Kai eli paistettua kanaa thaibasilikan kera

Tällä kertaa on vuorossa hyppäys thaimaalaisen ruoan maailmaan. Pad Kra Pow Kai eli vapaasti käännettynä paistettuna kanaa thaibasilikan ja chilin kanssa on tulinen ruoka, joka valmistuu esivalmisteluineen noin vartissa (pl. riisin keittämiseen menevä aika).

Oma versio pohjautuu Thai Foodcastin reseptiin, jota noudatin ruoka-aineiden osalta melko tarkkaan. Ainoana erona oli thaimaalaisen soijakastikkeen korvaaminen indonesialaisella ketjap maniksella.

Ruoka oli todella hyvää ja myös todella tulista. Chiliä kannattaa siis käyttää oman tuntemuksen mukaan. Tähän sopii mielestäni hyvin hieman miedompi chili, jota voi laittaa sitten määrällisesti enemmän. Kiitokset vinkistä bloginlukijalle! Tätä tulee varmasti tehtyä myös tulevaisuudessa jos vain sisuskalut kestävät annoksen tulisuuden.


Ainekset:
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 450 g broilerin rintafileetä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 iso sipuli
  • 4 rkl osterikastiketta
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 tl ketjap manista
  • reilu kourallinen thaibasilikan lehtiä
  • 5 punaista chiliä
Lisäksi:
  • riisiä
Valmistusohje:
  1. Tee esivalmistelut eli paloittele broileri pieniksi paloiksi. Paloittele chili. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Revi basilikanlehdet irti.
  2. Kuumenna öljy paistinpannussa kuumaksi. Lisää pannulle valkosipuli ja paista 5-10 sekunnin ajan.
  3. Lisää pannulle broileri ja paista kypsäksi.
  4. Lisää pannulle sipuli ja paista hetken aikaa.
  5. Lisää pannulle kaikki kastikkeet, sekoita ja keitä kokoon.
  6. Lisää pannulle chili ja thaibasilika ja sekoita pari kertaa.
  7. Tarjoa riisin kanssa. Viimeistele annos thaibasilikan lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...