tiistai 28. helmikuuta 2012

Maalaissalami-rucolasalaatti

Rucola on erinomainen pohja-aines voimakasmakuisille salaateille. Omia suosikkeja ovat ehdottomasti rucolan, aurinkokuivattujen tomaattien, oliivien ja paprikan yhdistelmät, joita voi täydentää esimerkiksi chorizolla ja pastalla tai kuten tässä tapauksessa maalaissalamilla. Makua ja täytettä riittää hyvin isompaankin nälkään, mutta olotila jää silti mukavan kepeäksi, joten salaatti toimii erinomaisesti esimerkiksi työlounaana.

Ainekset:
  • 150 g maalaissalamia
  • punaviinietikkaa
  • 100 g rucolaa
  • 200 g kolmiväristä pastaa
  • 2 punaista paprikaa
  • 1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 purkki kalamata-oliiveja
Valmistusohje:
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan ja valuta kylmän veden alla.
  2. Viipaloi maalaissalami kolikoiksi ja paista aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä kauniin ruskeaksi. Kaada lopuksi pannulle hieman punaviinietikkaa ja paista noin minuutin ajan. Aseta sitten salamit talouspaperin päälle lautaselle kuivumaan.
  3. Huuhtele rucola. Viipaloi paprikat. Paloittele aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi.
  4. Sekoita tarjoiluastiassa pasta, salami, rucola, paprika, tomaatit ja oliivit. Kaada sekaan hieman aurinkokuivattujen tomaattien öljyä ja sekoita hyvin. Nauti kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...