sunnuntai 19. helmikuuta 2012

Wasabi-jokirapusalaatti

Japanilainen ruokailta alkoi misokeiton merkeissä, josta jatkettiin jokirapusalaatin pariin. Tämä versio poikkeaa hieman aiemmin tehdystä, ja täytyy sanoa että muistikuvien mukaan aiempi oli myös hieman parempi. Pidän paljon wasabin mausta, ja sitä voi käyttää monenlaisissa ruoissa. Varsinkin äyriäisten kanssa se tuntuu toimivan oikein hyvin.

Ainekset:
  • 170 g jokirapua
  • 1 ruukku jääsalaattia
  • 1 kurkku
  • 2 salottisipulia
  • kourallinen tuoretta korianteria
  • 100 g majoneesia
  • suolaa
  • mustapippuria
Kastike:
  • 2 limeä
  • 2 rkl wasabia
  • 2 rkl ruokosokeria
Valmistusohje:
  1. Purista limen mehu kattilaan ja lisää sekaan wasabi. Kuumenna ja lisää sekaan vielä ruokosokeri. Anna jäähtyä.
  2. Silppua jääsalaatti. Kuori kurkku ja poista keskeltä siemenet. Paloittele. Kuori ja hienonna salottisipulit. Sekoita ainekset salaattikulhossa. Lisää sekaan silputtu korianteri ja wasabikastike. Sekoita.
  3. Mausta majoneesi suolalla ja pippurilla ja sekoita muun salaatin kanssa. Anna viilentyä jääkaapissa tunnin ajan.
  4. Lisää ennen tarjoilua jokiravut salaattiannosten päälle ja tarjoile viileänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...