lauantai 11. helmikuuta 2012

Makea chiliporsas riisin kera

Tässä ruoassa yhdistyvät tulisuus, jota voi säädellä chilin voimakkuudella ja määrällä sekä makeus, jota tuovat karamellisoitu kastike ja makea ketjap manis. Tulinen kastike tarvitsee ehdottomasti kaverikseen riisiä, joka pyöristää kastikkeen makua. Kastiketta voi halutessaan hieman saostaa, mutta itse pidän tässä yhteydessä hieman nestemäisemmästä versiosta, joka imeytyy mukavasti riisiin.

Ainekset:
  • 600 g possun ulkofileetä
  • öljyä
  • 1 dl lihalientä
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 1/4 dl thaikalakastiketta
  • 1 dl sokeria
  • 1 sipuli
  • 1 punainen chili
  • tuoretta korianteria
  • 1/2 dl ketjap manista
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
Lisäksi:
  • riisiä
Valmistusohje:
  1. Valmista riisi ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi possu sopiviksi suupaloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli, viipaloi chili ja hienonna nippu tuoretta korianteria. Selpota ainekset kulhossa ketjap maniksen ja valkoviinietikan kanssa.
  4. Valmista karamellisoitu liemi eli sekoita lihaliemi, soijakastike, kalakastike ja sokeri ja kiehauta erillisessä kattilassa.
  5. Paista possu runsaassa öljyssä paistinpannulla. Lisää sekaan karamellisoitu liemi ja sipuli-chili-korianteriseos. Kiehauta nopeasti ja tarjoile riisin kanssa. Viimeistele annos tuoreilla korianterinlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...