Ainekset:
- 100 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 rkl kylmää vettä
- 4 punasipulia
- auringonkukkaöljyä paistamiseen
- juoksevaa hunajaa
- kourallinen tuoretta basilikaa
- suolaa
- 200 g fetajuustoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- tuoretta persiljaa
- Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi käsin. Lisää nopeasti sekoittaen muna ja vesi. Painele taikina voidellun vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin.
- Leikkaa kuoritut sipulit mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kuullota viipaleet pannulla auringonkukkaöljyssä. Mausta sipulit hunajalla, silputulla basilikalla ja suolalla. Jäähdytä seosta hieman.
- Levitä sipulista noin puolet piirakkapohjalle ja päälle kuutioitu feta. Levitä päälle vielä loput sipulit.
- Sekoita munat kermaan ja kaada vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Koristele persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti