tiistai 21. helmikuuta 2012

Vihreää hernekeittoa ja marinoitua lohta

Laskiaistiistain kunniaksi tuli tehtyä hernekeittoa, mutta laskiaispullat jäivät tällä kertaa tekemättä. Resepti on ainakin netistä löytyneen lähteen mukaan Hans Välimäen Makujen salaisuudet -kirjasta. Itse keitosta tuli kyllä todella hyvää, oikeastaan niin hyvää, että sitä olisi syönyt miltei mieluummin ilman marinoitua lohta. Wasabikreemi toimi todella hyvin lisukkeena, ja tätä tulee varmasti tehtyä myöhemminkin.

Ainekset:
Keitto:
  • 3 salottisipulia
  • 2 rkl voita
  • 600 g vihreitä herneitä
  • ripaus neilikkaa
  • 6 dl kana- tai kasvislientä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl valko- tai kuohuviiniä
  • 1 dl kermaa
Lohi:
  • 200 g lohifileetä
  • 1-2 tl suolaa
  • 1-2 tl sokeria
  • valkopippuria
  • maustepippuria
  • 2-3 rkl rypsiöljyä
Wasabikreemi:
  • 1 dl vaahdotettua kermaa
  • 1 rkl wasabia (piparjuurijauhetta)
  • (suolaa ja pippuria)
Valmistusohjeet:
  1. Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki mausteet ja pyöritä kuutiot mausteissa. Anna marinoitua 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Laita lohikuutiot kulhon pohjalle ja kaada päälle kuuma keitto.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää mausteet, puolet herneistä ja liemi. Keitä 15-20 minuuttia. Lisää loput herneet, keitä hetki ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kuohukerma ja viini. Kiehauta ja tarkista maku.
  3. Valmista wasabikreemi eli sekoita tasaiseksi ja tarjoile keiton mausteena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...