Ainekset:
Keitto:
- 3 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 600 g vihreitä herneitä
- ripaus neilikkaa
- 6 dl kana- tai kasvislientä
- suolaa ja pippuria
- 1 dl valko- tai kuohuviiniä
- 1 dl kermaa
- 200 g lohifileetä
- 1-2 tl suolaa
- 1-2 tl sokeria
- valkopippuria
- maustepippuria
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- 1 dl vaahdotettua kermaa
- 1 rkl wasabia (piparjuurijauhetta)
- (suolaa ja pippuria)
- Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki mausteet ja pyöritä kuutiot mausteissa. Anna marinoitua 2-3 tuntia ennen tarjoilua. Laita lohikuutiot kulhon pohjalle ja kaada päälle kuuma keitto.
- Hienonna sipulit ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää mausteet, puolet herneistä ja liemi. Keitä 15-20 minuuttia. Lisää loput herneet, keitä hetki ja soseuta keitto tasaiseksi. Lisää kuohukerma ja viini. Kiehauta ja tarkista maku.
- Valmista wasabikreemi eli sekoita tasaiseksi ja tarjoile keiton mausteena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti