lauantai 25. helmikuuta 2012

Sahrami-kukkakaalikeitto

Keittiöni on tätä nykyä täynnä ruoka-aiheisia kirjoja, ja viimeisin hankinta kotikirjastooni oli Gordon Ramseyn Sunnuntairuokaa ja muita herkullisia reseptejä -kirja. Opuksen ideana on saada perheet tekemään ja nauttimaan yhdessä herkullista ruokaa kiireettömästi, joten perusajatusta voi ainakin kannattaa. Reseptit on jaettu 25 ateriakokonaisuuteen, joihin kuuluu siis alku-, pää- ja jälkiruoka.

Jupen keittiössä oli ensimmäisenä testausvuorossa ateriakokonaisuus työnimellä "italialaista intohimoa". Aivan kuten Ramsey sanoo lyhyessä johdannossa, niin tämä kokonaisuus on yksinkertainen mutta erittäin maistuva. Alkuruokana on täyteläistä sahraminmakuista keittoa, pääruokana Marsala-viinissä haudutettua kanaa paistetun sikurin kera ja jälkiruokana kahvi-suklaamoussea.

Alkuruoka onnistui oikein hyvin. Kukkakaalin väri säilyi vaaleana ja sahramilla korostettu maku hienovaraisena.


Ainekset (4 annosta):
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 5 dl maitoa
  • 2 hyppysellistä sahramia
  • merisuolaa ja mustapippuria
  • 1 ison kukkakaalin kukinnot
  • 25 g voita
  • 2 rkl persiljaa silputtuna
  • oliiviöljyä pirskoteltavaksi
Valmistusohje:
  1. Kaada liemi ja maito isoon kattilaan ja lisää hiukan sahramia ja kunnon ripaus suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, lisää kukkakaalin kukinnot ja laske lämpöä. Anna kiehua hiljalleen 5-8 minuuttia, kunnes kukkakaali tuntuu pistettäessä pehmeältä.
  2. Nosta kattilasta noin kolmannes kukinnoista reikäkauhalla ja laita sivuun. Laita loput tehosekoittimeen, lisää keittolientä suunnilleen astian puoliväliin saakka ja pyöräytä aivan tasaiseksi soseeksi.
  3. Laita sose takaisin kattilaan ja lisää niin paljon keittolientä, että seos alkaa näyttää keitolta. Lisää toinen hyppysellinen sahramia ja lämmitä varovasti. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää nestettä, jos keitto on liian paksua.
  4. Sulata voi kattilassa, kunnes se alkaa kuplia, lisää loput kukkakaalin kukinnoista ja kypsennä muutama minuutti kullanruskeaksi. Lisää puolet silputusta persiljasta ja paista hetken aikaa.
  5. Asettele kukkakaalin kukinnot ja persilja neljän keittolautasen keskelle ja kaada keitto kasvisten viereen. Lisää hieman oliiviöljyä, persiljaa ja rouhittua mustapippuria koristeeksi ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...