Ainekset (4 annosta):
- 100 g hyvälaatuista tummaa suklaata (60-65 % kaakaota)
- 125 g mascarponejuustoa
- 2 rkl tomusokeria
- 4 rkl vahvaa espressoa jäähdytettynä
- 1 1/2 dl kuohukermaa
- 4 rkl kuohukermaa
- vähän raastettua tummaa suklaata
- muutama amarettikeksi murskattuna
- Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se kuumuutta kestävässä kulhossa, joka on hiljalleen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päällä. Sekoita tasaiseksi, ota kulho liedeltä ja anna jäähtyä.
- Vispaa mascarpone ja tomusokeri käsivatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten mukaan espresso ja sulatettu suklaa.
- Vatka kuohukerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele kerma mokkaseokseen, kunnes se on aivan tasaista. Lusikoi mousse neljään cappuccinokuppiin tai annosvuokaan ja laita yöksi jääkaappiin.
- Vatkaa juuri ennen tarjoilua 4 rkl kuohukermaa vaahdoksi ja lusikoi moussejen päälle. Koristele raastetulla suklaalla ja murskatuilla amarettikekseillä ja tarjoile heti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti