lauantai 25. helmikuuta 2012

Kahvi-suklaamoussekupit

Gordon Ramseyn italialaismenun päätös on suklainen. Tämän satsin jälkeen makeanhammasta ei luulisi enää todellakaan kolottavan! Ruoka valmistuu todella näppärästi kunhan vain muistaa tehdä perustyön tarjoilua edeltävänä iltana. Reseptissä on mielenkiintoista se, että moussen pohjana käytetään mascarponea kananmunien sijasta. Lisäksi espressosta kannattaa tehdä tarpeeksi vahvaa, jotta kahvin maku erottuu riittävästi suklaan takaa.


Ainekset (4 annosta):
  • 100 g hyvälaatuista tummaa suklaata (60-65 % kaakaota)
  • 125 g mascarponejuustoa
  • 2 rkl tomusokeria
  • 4 rkl vahvaa espressoa jäähdytettynä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
Koristeluun:
  • 4 rkl kuohukermaa
  • vähän raastettua tummaa suklaata
  • muutama amarettikeksi murskattuna
Valmistusohje:
  1. Leikkaa suklaa pieniksi paloiksi ja sulata se kuumuutta kestävässä kulhossa, joka on hiljalleen kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päällä. Sekoita tasaiseksi, ota kulho liedeltä ja anna jäähtyä.
  2. Vispaa mascarpone ja tomusokeri käsivatkaimella tasaiseksi. Vatkaa sitten mukaan espresso ja sulatettu suklaa.
  3. Vatka kuohukerma toisessa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Kääntele kerma mokkaseokseen, kunnes se on aivan tasaista. Lusikoi mousse neljään cappuccinokuppiin tai annosvuokaan ja laita yöksi jääkaappiin.
  4. Vatkaa juuri ennen tarjoilua 4 rkl kuohukermaa vaahdoksi ja lusikoi moussejen päälle. Koristele raastetulla suklaalla ja murskatuilla amarettikekseillä ja tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...