keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Sitruunaglaseerattu broileri, sinapinsiemenperunat ja sitruunamajoneesi

Ohje tämän kanakorin tekemiseen on peräisin Glorian ruoka&viini -lehdestä (1/2012). Ruoka toimii hyvin niin pienellä kuin isolla porukalla illanvieton yhteydessä kunhan muistaa vain varata tarpeeksi syömistä. Tällä ohjeella kolmisen ihmistä saa mahansa täyteen.



Ainekset:
Broileri:
  • 800 g broilerinkoipia
  • 1 sitruuna
  • 3 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
Sitruunaglasyyri:
  • 1 sitruuna
  • 1/2 dl hunajaa
  • 1/2 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
Sinapinsiemenperunat:
  • 600 g suuria jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
  • 400 g suuria porkkanoita
  • 8 salottisipulia
  • 5 rosmariininoksaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sinapinsiemeniä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
Sitruunamajoneesi:
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 1/2 tl dijoninsinappia
  • 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 2-3 tl sitruunan mehua
  • 3/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1-2 rkl vettä
Valmistusohje:
  1. Esivalmistele sinapinsiemenperunat. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja porkkanat huolellisesti ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Kuori ja halkaise sipulit. Laita perunat, porkkanat ja sipulit kulhoon. Nypi puolet rosmariininlehdistä joukkoon ja lisää loput kokonaisina. Lisää öljy ja sinapinsiemenet ja sekoita. Levitä laakeaan uunivuokaan tai leivinpaperille vuoratulle uunipellille.
  2. Valmista glasyyri. Raasta sitruunankuori ja purista mehu pieneen kattilaan. Lisää hunaja ja mausteet. Keitä muutama minuutti, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Halkaise sitruuna ja paista halkaisupintaan väri paistinpannussa voissa. Lisää voita ja paista broilerinkoivet kullanruskeaksi ja rapeaksi. Laita broilerinkoivet ja sitruuna uunivuokaan. Mausta koivet suolalla ja pippurilla ja valele pinta reilusti glasyyrilla. Sipaise sitruunan pintaan hunajaa.
  4. Kypsennä broilerinkoipia ja perunoita 220-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia eli kunnes perunat ovat ruskistuneet ja broileri paahtuneen kiiltävää. Valele broileria vuokaan valuneella glasyyrilla molemmin puolin 10 minuutin välein. Kääntele perunat kerran kypsentämisen aikana.
  5. Valmista sillä aikaa vielä majoneesi. Sekoita keltuainen, sinappi, sitruunankuori ja -mehu sekä sokeri ja suola sauvasekoittimella. Lisää öljyä ensin tipottain samalla sekoittaen ja lopuksi pienissä erissä, jotta rakenteesta tulee tasainen. Lisää vettä, kunnes majoneesi on sopivan löysää. Laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään.
  6. Tarjoa broilerinkoivet ja perunat majoneesin ja vihreän salaatin kera. Dippaa koipia halutessasi kevyesti sitruunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...