lauantai 4. helmikuuta 2012

Parmankinkku-herkkusienipitsa ja pepperonipitsa

Jupen keittiössä on tehty aiemminkin pitsaa, mutta näiden pariin tulee palattua aina ajoittain. Tein parina aiempana kertana pohjan ja paistamisen Jamie Oliverin tyyliin (Serrano-kinkkupitsa, Kasvis- ja kinkkupitsa ja Artisokka-herkkusienipitsa), mutta nyt palasin vanhaan tapaani. Pohjasta tuli myös näin mukavan rapea. Tomaattikastikkeen tein tällä kertaa paseeratuista ja kokonaisista tomaateista murskan sijaan, mutta molemmilla tavoilla lopputulos on toimiva. Tärkeintä on muistaa tehdä kastike rauhassa ajan kanssa.

Ainekset (2 pitsaa):
Pohja:
  • 3 dl karkeita vehnäjauhoja
  • 4 1/2 dl durum-vehnäjauhoja
  • suolaa
  • sokeria
  • oliiviöljyä
  • 3 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pussi (11 g) kuivahiivaa
Tomaattikastike:
  • 500 g paseerattua tomaattia
  • 400 g kokonaisia säilyketomaatteja
  • 2 salottisipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta oreganoa
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • sokeria
Täytteet:
Pitsa nro 1:
  • tomaattikastiketta
  • parmankinkkua
  • tuoreita herkkusieniä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • raastettua mustaa emmentalia
  • kuivattuja yrttejä
  • tuoretta rucolaa
Pitsa nro 1:
  • tomaattikastiketta
  • pepperonia
  • tuoreita herkkusieniä
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • punasipulia
  • raastettua mustaa emmentalia
  • kuivattuja yrttejä
Valmistusohje:
  1. Tee ensin taikina. Laita vesi, hiiva, suola, sokeri ja oliiviöljy isoon kulhoon ja sekoita. Lisää sekaan jauhot ja sekoita karkeasti. Nosta taikina jauhotetulle pöydälle ja ala muovaamaan taikinaa. Pyöritä taikinaa kunnes se on pyöreä ja kimmoisa. Anna nousta puolisen tuntia liinan alla. Esilämmitä sillä aikaa uuni 250-asteiseksi.
  2. Valmista sitten kastike. Hienonna salottisipulit ja valkosipulinkynnet ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää sitten pannulle paseerattu tomaatti ja kokonaiset tomaatit sekä silputtu oregano ja basilika. Kiehauta ja anna hautua taikinan kohotessa ja uunin lämmetessä. Mausta lopuksi suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  3. Kuori ja viipaloi punasipulit. Viipaloi herkkusienet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienemmiksi. Raasta juusto. Huuhtele ja kuivata rucola.
  4. Kaulitse taikina haluamaasi muotoon ja nosta pohjat leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.  Voitele sitten pohja tomaattikastikkeella ja päälle täytteet pois lukien rucola. Viimeistele kuivatuilla yrteillä ja juustoraasteella.
  5. Paista pizzoja uunissa noin 10 minuuttia. Viimeistele parmankinkkupitsa rucolalla. Tarjoa vihreän salaatin, patongin ja kevyen punaviinin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...