torstai 2. helmikuuta 2012

Granaattiomena-siideribroileri

Olen tehnyt aiemmin broileria siiderikastikkeessa, mutta päätin testata nyt hieman erilaista versiota eli broilerin lisäksi kastikkeeseen tuli tuoreita ruskeita herkkusieniä ja granaattiomenaa. Siideri ja granaattiomena tuovat ruokaan mukavan kirpeän maun, jota taas kerma pehmentää. Ruoan kanssa sopii hyvin yhteen esimerkiksi riisi, mutta halutessaan sitä voi syödä vaikkapa perunoidenkin kanssa. Tätä tulee varmasti tehtyä jossakin muodossa myöhemminkin.


Ainekset:
  • 500 g broilerin rintafileetä
  • 1 sipuli
  • voita
  • 2 1/2 dl kuivaa omenasiideria
  • 1 granaattiomena
  • 150 g ruskeita herkkusieniä
  • 2 dl kermaa
  • tuoretta persiljaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (maissitärkkelystä)
Lisäksi:
  • riisiä
Valmistusohje:
  1. Valmista riisi ohjeen mukaan.
  2. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle reilu annos voita. Paista broilerin pinta kauniin ruskeaksi joka puolelta ja nosta broilerit lautaselle käärittynä folioon tekeytymään.
  3. Kuori ja hienonna sipuli. Raavi granaattiomenan siemenet irti.
  4. Kuullota sipulit reilussa voissa paistinpannulle ja lisää sekaan granaattiomenan siemenet. Paista todella nopeasti vajaan minuutin verran. 
  5. Lisää pannulle omenasiideri ja kerma. Kiehauta ja lisää sekaan pienemmäksi pilkotut herkkusienet. Anna kiehahtaa noin viiden minuutin ajan ja lisää sekaan vielä broilerit. Mausta suolalla ja pippurilla ja saosta tarvittaessa maissitärkkelyksellä. Viimeistele annos tuoreella persiljalla ja tarjoile riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...