Punasikurilisuke sopi erittäin hyvin herkullisen murekkeen kanssa, johon käytin nyt karitsanjauhelihaa. Samalla tuli käytettyä kuivunut patonginjämä, mutta sen sijasta voi käyttää myös korppujauhoja tai vaaleaa leipää. Samoin kerma sijasta voi käyttää maitoa tai vettä, mutta suosittelen käyttämään kuohukermaa. Tämä tuo täyteläisyyttä ja pehmeyttä ruokaan.
Ainekset:
Italialainen jauhelihamureke:
- 1 dl murustettua patonkia
- 2 dl kermaa
- 400 g karitsanjauhelihaa
- 2 kananmunaa
- suolaa
- paprikajauhetta
- 1/2 dl parmesaaniraastetta
- 2 valkosipulinkynttä
- 15 basilikanlehteä
- 4 rkl rusinoita
- 4 rkl pinjansiemeniä
- 2 rkl kapriksia
- voita paistamiseen
- 300 g punasikuria
- 1/4 dl punaviinietikkaa
- 1 sipuli hienonnettuna
- 50 g hasselpähkinärouhetta
- 2 rkl fariinisokeria
- mustapippuria
- suolaa
- nippu silputtua basilikaa
- raastettua parmesaania
Italialainen jauhelihamureke:
- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Mittaa korppujauhot/murustettu leipä ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota kymmenisen minuuttia.
- Lisää jauheliha ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella.
- Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynnet ja basilika kuppiin. Sekoita rusinat, pinjansiemenet ja kaprikset joukkoon.
- Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi välillä käsiä kostuttaen. Levitä täyte keskelle. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta saumapuoli alaspäin varovasti paperia apuna käyttäen. Nosta uunipellille ja kypsennä uunin keskitasossa 30-40 minuuttia riippuen murekkeen paksuudesta.
- Suikaloi sikuri ohuiksi suikaleiksi. Lisää etikka ja anna seistä hetki.
- Sulata voi kattilassa. Lisää silputtu sipuli ja sikurisuikaleet. Hauduta 10 minuuttia.
- Lisää karkeiksi paloiksi hakattu pähkinä, pippuri, suola ja sokeri.
- Hauduta vielä noin 20 minuuttia ja lisää loppuvaiheessa silputtu basilika.
- Kokoa annokset ja viimeistele tuoreella silputulla basilikalla sekä raastetulla parmesaanilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti