tiistai 7. helmikuuta 2012

Katkarapu-wasabipatonki

Äyriäiset ja wasabi sopivat loistavasti yhteen, joten näiden kahden ainesosan sekä tuoreen patongin ympärille on helppo valmistaa näppärä eväslounas. Patongin väliin voi halutessaan lisätä myös muita vihanneksia, mutta tämä toimi näin yksinkertaisessa muodossa oikein hyvin. Ja mikä mukavinta, aikaa ruoanvalmistukseen menee vain hetki.

Ainekset:
  • 200 g pakastekatkarapuja
  • 1 kevätsipuli
  • 1/2 puntti tilliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 200 g ranskankermaa
  • wasabia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ruokosokeria
  • roomansalaattia
Valmistusohje:
  1. Sulata ja valuta nesteet katkaravuista.
  2. Viipaloi kevätsipuli varsineen.
  3. Hienonna tilli.
  4. Sekoita ranskankerma katkarapujen, kevätsipulin ja tillin kanssa. Purista sekaan sitruunan mehu. Lisää sekaan vielä ruokosokeria ja wasabia makusi mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla sekä sekoita ainekset huolellisesti.
  5. Leikkaa patonki pitkittäissuunnassa halki ja lisää väliin ranskankermasekoitu sekä huuhdeltuja ja kuivattuja roomansalaatinlehtiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...