torstai 23. helmikuuta 2012

Kuharullat kukkakaalipyreen ja valkoviinikastikkeen kanssa

Resepti on Eeva & Heikki Remeksen Espanjan viinit -kirjasta. Tällä reseptillä syntyy tarpeeksi syötävää neljälle hengelle. Tämän ruoan tekeminen vaatii hieman organisointia, sillä jokaista ainesosaa täytyy tehdä käytännössä yhtä aikaa. Kannattaa siis tehdä esivalmistelut hyvin, jolloin itse kokkailun aikana ei synny ongelmia. Itse ruoka valmistuu tämän jälkeen todella nopeasti ja vaivannäkö palkitaan, sillä maut olivat todellakin kohdallaan ja tasapainossa. Ruokajuomana kannattaa nauttia kirjan suositusten mukaisesti cavaa, vaikka toki muukin kupliva viini sopii tämän kanssa.

Kuharullat:
Ainekset:
  • 2 kokonaista fenkolia
  • 1 iso sipuli
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl kokonaisia valkopippureita
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 isohkoa ruodotonta kuhafileetä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • (tilkka kuohuviiniä)
  • 2 dl voissa freesattuja mustatorvisieniä silputtuna
Valmistusohje:
  1. Poista fenkoleista ja sipulista uloin kuorikerros ja halkaise vihannekset. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää suola, pippurit, laakerinlehdet ja kasvikset. Anna kiehua kevyesti kunnes fenkolit ovat lähes kypsiä.
  2. Mausta kuhafileet miedosti suolalla ja pippurilla. Purista halutessasi päälle vielä hieman sitruunamehua tai mausta tilkalla valkoviiniä. Paloittele jokainen filee neljään osaan ja kääri fileet rulliksi. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla ja laske keitinveteen viideksi minuutiksi eli kunnes rullat ovat kypsiä. Säästä kalan keitinliemi kastikkeeseen. Poista kuharullista tikut, nosta ne lautasille ja koristele mustatorvisienisilpulla. Tarjoile valkoviinikastikkeen ja pyreen kanssa. Lisukkeiksi sopivat myös siivutettu fenkolinpuolikas ja freesatut mustatorvisienet.
Valkoviinikastike:
Ainekset:
  • 60 g voita
  • 0,4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl kalan keitinlientä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 dl kuohukermaa
Valmistusohje:
  1. Sulata kasarissa puolet voista ja lisää vehnäjauhot. Kypsennä miedolla lämmöllä muutama minuutti, mutta älä ruskista. Lisää kalaliemi ja valkoviini, keitä kokoon hetki ja anna hautua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla ja valkopippurilla ja vatkaa sekaan loppu voi ja kerma. Kiehauta ja tarjoa kuharullien kanssa.
Kukkakaalipyree:
Ainekset:
  • 1 pienehkö kukkakaali
  • 1 salottisipuli
  • kurkumaa
  • currya
  • 1 dl vettä
  • tilkka valkoviiniä
  • 2 rkl voissa freesattuja mustatorvisieniä hienonnettuina
  • 3 rkl voita
  • 1/2 sitruunan mehu
  • suolaa
  • valkopippuria
Valmistusohje:
  1. Paloittele kukkakaali ja pilko sipuli. Kuullota sipuli kattilassa, lisää kurkuma, curry ja kukkakaali. Lisää vettä sen verran, että kukkakaalinpalat peittyvät ja keitä miedolla lämmöllä lähes kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa viini. Ota keitinneste talteen. Soseuta kukkakaali tehosekoittimessa hieman rakeiseksi pyreeksi. Lisää voi, torvisienet ja sitruunamehu. Tarvittaessa ohenna massaa keitinvedellä. Mausta pyree suolalla ja pippurilla ja muotoile kahdella lusikalla pieniksi keoiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...