perjantai 3. helmikuuta 2012

Naudan marmorifilepihvi ja lämmin tomaatti-fetasalaatti

Pihvin kanssa ei tarvitse aina syödä raskasta lisuketta, vaan mehevän pihvin kylkeen kelpaa hyvin kyytipojaksi vaikkapa lämmin tomaatti-fetasalaatti. Helposti valmistuva salaatti tuo mukavasti väriä ja makua pääruoan seuraksi.

Ainekset:
Naudan marmorifilepihvi:
  • 2 filepihviä
  • oliiviöljyä
  • voita
  • suolaa
  • pippuria
Lämmin tomaatti-fetasalaatti:
  • 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 200 g fetajuustoa
  • tuoretta basilikaa
  • oliiviöljyä
  • punaviinietikkaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista.
  2. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  3. Huuhtele tomaatit ja kuutioi feta. Hienonna basilika pienemmäksi. Lisää ainekset uunivuokaan ja pirskottele päälle reilusti punaviinietikkaa ja laadukasta oliiviöljyä. Sekoita varovasti ja paista uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Voitele pihvit oliiviöljyllä. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista pihvit voissa noin kahden minuutin ajan per puoli.
  5. Ota salaatti uunista. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Tarjoa lämpimänä tuoreen patongin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...