keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Jokirapusalaatti yrttileivän kera

Jokiravut ovat niin herkullisia, että niiden kanssa kannattaa pitäytyä perusasioissa ja panostaa muutamaan laadukkaaseen raaka-aineeseen. Omia suosikkejani ovat salaatit, joista tässä on esimerkkinä majoneesipohjainen ja hieman japanilaishenkinen salaatti ainakin mausteiden osalta. Wasabi-lime-ruokosokerikastike sopii todella hyvin yhteen jokirapujen kanssa, mutta ei vie liikaa huomiota itse pääainesosalta, vaan lähinnä korostaa jokirapujen makua. Tällä kertaa salaatin kaverina oli yrttistä leipää, joka on kätevä tapa hyötykäyttää kuivanut patonginjämät.


Ainekset:

  • 170 g jokirapua
  • 1/2 kerää jäävuorisalaattia
  • 150 g raejuustoa
  • 1 kurkku
  • 5 cm pala purjoa
  • 1/2 punttia tilliä
  • 100 g majoneesia
  • suolaa
  • valkopippuria
Kastike:
  • 1 lime
  • 4 rkl wasabia
  • 2 rkl ruokosokeria



Leivät:
  • 1/2 (kuiva) patonki
  • tuoretta oreganoa
  • tuoretta timjamia
  • oliiviöljyä
  • voita
Valmistusohje:
  1. Purista limen mehu paistinpannulle ja lisää sekaan wasabi. Kuumenna ja lisää sekaan vielä ruokosokeri. Anna jäähtyä.
  2. Silppua jäävuorisalaatti. Kuori kurkku ja poista keskeltä siemenet. Paloittele. Pilko purjo. Sekoita ainekset salaattikulhossa. Lisää sekaan raejuusto ja suurin osa silputusta tillistä sekä wasabikastike. Sekoita.
  3. Mausta majoneesi suolalla ja pippurilla ja sekoita muun salaatin kanssa. Anna viilentyä jääkaapissa tunnin ajan.
  4. Halkaise patongit pituussuunnassa. Pirskota päälle reilusti oliiviöljyä ja hienonnettuja yrttejä. Paista paistinpannulla reilussa voi-öljyseoksessa. Lisää päälle vielä ennen tarjoilua voita ja tuoreita yrttejä.
  5. Lisää ennen tarjoilua jokiravut salaattiannosten päälle ja koristele tillillä. Tarjoile lämpimän leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...