Ainekset:
- 170 g jokirapua
- 1/2 kerää jäävuorisalaattia
- 150 g raejuustoa
- 1 kurkku
- 5 cm pala purjoa
- 1/2 punttia tilliä
- 100 g majoneesia
- suolaa
- valkopippuria
- 1 lime
- 4 rkl wasabia
- 2 rkl ruokosokeria
Leivät:
- 1/2 (kuiva) patonki
- tuoretta oreganoa
- tuoretta timjamia
- oliiviöljyä
- voita
Valmistusohje:
- Purista limen mehu paistinpannulle ja lisää sekaan wasabi. Kuumenna ja lisää sekaan vielä ruokosokeri. Anna jäähtyä.
- Silppua jäävuorisalaatti. Kuori kurkku ja poista keskeltä siemenet. Paloittele. Pilko purjo. Sekoita ainekset salaattikulhossa. Lisää sekaan raejuusto ja suurin osa silputusta tillistä sekä wasabikastike. Sekoita.
- Mausta majoneesi suolalla ja pippurilla ja sekoita muun salaatin kanssa. Anna viilentyä jääkaapissa tunnin ajan.
- Halkaise patongit pituussuunnassa. Pirskota päälle reilusti oliiviöljyä ja hienonnettuja yrttejä. Paista paistinpannulla reilussa voi-öljyseoksessa. Lisää päälle vielä ennen tarjoilua voita ja tuoreita yrttejä.
- Lisää ennen tarjoilua jokiravut salaattiannosten päälle ja koristele tillillä. Tarjoile lämpimän leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti