Ainekset:
Paneeratut porsaankyljykset:
- voita paistamiseen
- 4 porsaankyljystä
- 1 kananmuna
- vehnäjauhoja
- korppujauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- 1 sitruuna
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 100-150 g voita
- 3-4 dl täysmaitoa
- suolaa
- voita paistamiseen
- 400 g ruskeita herkkusieniä
- 2 salottisipulia
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- suolaa
- mustapippuria
- Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Kuori ja pilko perunat neljään osaan. Keitä perunat reilun kypsiksi. Valuta vesi ja lisää kattilaan voi. Sekoita sulanut voi perunoiden kanssa. Soseuta peruna-voiseos. Lisää sitten kattilaan pienissä erissä kuumennettua maitoa kunnes soseen koostumus on tasaisen samettinen. Mausta suolalla.
- Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten kyljykset kauttaaltaan vehnäjauhossa. Kostuta tämän jälkeen kyljykset rikotussa kananmunassa ja viimeistele pyörittelemällä kyljykset vielä kertaalleen huolellisesti korppujauhoissa. Paista paistinpannulla rapeaksi reilussa voissa.
- Kuori ja hienonna salottisipulit sekä hienonna herkkusienet. Paista sipulit ja sienet voissa kattilassa. Lisää sitten kattilaan vehnäjauho ja sekoita hyvin. Lisää sekaan kerma ja kiehauta kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kokoa annokset lautaselle ja viimeistele sitruunanlohkolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti