tiistai 13. maaliskuuta 2012

Paneeratut porsaankyljykset, herkkusienikastike ja perunasose

Perinteinen ja rustiikkinen ateria koostuu kolmesta herkullisesta palasesta, jotka täydentävät mainiosti toisiaan. Kyljysten leivitys kannattaa tehdä huolella, jolloin mausta tulee mehevä ja koostumuksesta rapea. Herkkusienten tilalla voi käyttää muitakin sieniä kuten kanttarellejä. Voit myös halutessasi maustaa perunasosetta esimerkiksi tuoreilla yrteillä, mutta mielestäni tässä tapauksessa yksinkertainen on kaunista.



Ainekset:
Paneeratut porsaankyljykset:
  • voita paistamiseen
  • 4 porsaankyljystä
  • 1 kananmuna
  • vehnäjauhoja
  • korppujauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 sitruuna
Perunasose:
  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 100-150 g voita
  • 3-4 dl täysmaitoa
  • suolaa
Herkkusienikastike:
  • voita paistamiseen
  • 400 g ruskeita herkkusieniä
  • 2 salottisipulia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Laita vesi kuumenemaan kattilaan. Kuori ja pilko perunat neljään osaan. Keitä perunat reilun kypsiksi. Valuta vesi ja lisää kattilaan voi. Sekoita sulanut voi perunoiden kanssa. Soseuta peruna-voiseos. Lisää sitten kattilaan pienissä erissä kuumennettua maitoa kunnes soseen koostumus on tasaisen samettinen. Mausta suolalla.
  2. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Pyörittele sitten kyljykset kauttaaltaan vehnäjauhossa. Kostuta tämän jälkeen kyljykset rikotussa kananmunassa ja viimeistele pyörittelemällä kyljykset vielä kertaalleen huolellisesti korppujauhoissa. Paista paistinpannulla rapeaksi reilussa voissa.
  3. Kuori ja hienonna salottisipulit sekä hienonna herkkusienet. Paista sipulit ja sienet voissa kattilassa. Lisää sitten kattilaan vehnäjauho ja sekoita hyvin. Lisää sekaan kerma ja kiehauta kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Kokoa annokset lautaselle ja viimeistele sitruunanlohkolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...