Eräs omista alkuruoka/välipalasuosikeista on uunitomaatit, jotka ovat helppoudessaan ja maukkaudessaan milteinpä omaa luokkaansa. Itse valmistukseen uunissa kypsytys pois lukien menee noin kaksi minuuttia ja lopputulos on todella herkullinen. Ruoka sopii erinomaisesti esimerkiksi italialaisen ruokaillan alkajaisiksi. Ylimääräisen sapuskan voi syödä hyvillä mielin seuraavana päivänä dipaten esimerkiksi hieman kuivahtaneita leipiä kastikkeessa. Paiston aikana fetasta, tomaateista ja öljyistä syntyy nimittäin erittäin herkullista nestettä, jota ei kannata missään tapauksessa hävittää muuten kuin syömällä!
Ainekset:
- 500 g erivärisiä kirsikkatomaatteja
- 200 g fetajuustoa
- oliiviöljyä
- punaviinietikkaa
- rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Huuhtele ja laita tomaatit uunivuokaan. Pilko feta pienemmäksi ja sekoita tomaattien kanssa. Lorettele päälle reilusti oliiviöljyä ja hieman punaviinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä haluamillasi yrteillä. Sekoita hyvin ja paista 225- asteisessa uunissa kunnes tomaattien rakenne on hieman särkynyt. Nauti vaalean leivän tai patongin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti