Ainekset:
Pohja:
- 200 g digestivekeksejä
- 75 g voita
- 500 g maitorahkaa
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 1/2 dl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
- 3/4 dl perunajauhoja
- 5 kananmunaa
- 1 tölkki (420/240 g) aprikoosia
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille noin 3/4 korkeudelle vuoan reunasta. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
- Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuun ottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin kolme minuuttia eli kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
- Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi noin 25-35 minuuttia. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä se leivinpaperilla.
- Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti