tiistai 27. maaliskuuta 2012

Aprikoosi-juustokakku

Viikon toinen makea leivonnainen punajuuri-suklaabrowniesin lisäksi on Valion koekeittiöstä bongatun reseptin mukaan tehty aprikoosi-juustokakku. Kohtalaisen vaivattomasti valmistuva ruoka maistunee juustokakkujen ystäville. Viikon leivonnaisista perinteisempi oli omaan makuun myös maistuvampi, ja tätä voisi hyvin tehdä toistekin.



Ainekset:
Pohja:
  • 200 g digestivekeksejä
  • 75 g voita
Täyte:
  • 500 g maitorahkaa
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 5 kananmunaa
  • 1 tölkki (420/240 g) aprikoosia
Valmistusohjeet:
  1. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata voi. Yhdistä keksijauhe ja sulatettu voi. Pohjusta leivinpaperilla 25 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Voitele vuoan reunat. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle ja reunoille noin 3/4 korkeudelle vuoan reunasta. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen aineet aprikooseja lukuun ottamatta. Vatkaa seosta sähkövatkaimella noin kolme minuuttia eli kunnes seos on tasaista ja kuohkeaa. Jaa aprikoosin puolikkaat pohjalle. Kaada täyte vuokaan.
  3. Paista 175 asteessa 25 minuuttia. Laske lämpö 150 asteeseen ja paista kypsäksi noin 25-35 minuuttia. Jos pinta alkaa ruskistua, peitä se leivinpaperilla.
  4. Anna kakun jäähtyä kylmäksi vuoassa. Irrota kylmä kakku varovasti vuoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...