keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Merellinen lasagne

Merellinen lasagne tuo vaihtelua perinteiseen jauhelihalasagneen. Tässä versiossa ideana on tehdä ensin tomaattikastike pitkään ja hitaasti kypsyttämällä. Täytteenä voi käyttää esimerkiksi tonnikalaa tai äyriäisiä. Tasapainoa ruokaan tuo perinteinen valkokastike. Tämän ohjeen kastikeohjeita voi käyttää hyvin myös jauhelihalasagnessa.

Ainekset:
Tomaattikastike:
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 1 iso sipuli
  • 1 lehtisellerin varsi
  • 1 porkkana
  • 3 valkosipulinkynttä
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • (vettä)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • meiramia
  • chilijauhetta
  • 1 purkki tonnikalaa
  • 200 g äyriäissekoitusta
Valkokastike:
  • 6 dl täysmaitoa
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  • 100 g raastettua juustoa makusi mukaan
  • suolaa
  • muskottipähkinää
Lisäksi:
  • 9 lasagnelevyä
  • raastettua juustoa päälle makusi mukaan
  • voita uunivuoan voiteluun
Valmistusohje:
  1. Tee ensin tomaattikastike. Hienonna vihannekset eli sipuli, lehtiselleri, porkkana ja valkosipuli. Lämmitä sitten öljy paistinpannulla ja paista vihanneksia hetki keskilämmöllä kunnes vihannekset ovat pehmenneet/kuullottuneet. Lisää sitten pannulla tomaattimurska ja paseerattu tomaatti sekä hienonnettu basilika. Mausta suolalla, pippurilla, meiramilla ja chilijauheella. Anna kypsyä pienellä lämmöllä vähintään tunnin ajan. Lisää loppuvaiheessa sekaan ensin valutettu tonnikala ja lopuksi äyriäissekoitus. Kiehauta nopeasti.
  2. Valmista hieman ennen tomaattikastikkeen valmistumista myös valkokastike. Lämmitä/sulata voi kattilassa ja lisää sekaan vehnäjauhot. Sekoita hyvin ja paista noin minuutin ajan. Lisää sitten kattilaan maito ja kiehauta koko ajan sekoittaen kunnes seos alkaa sakeutua. Lisää lopuksi sekaan vielä raastettu juusto, sekoita ja mausta suolalla sekä muskottipähkinällä.
  3. Voitele uunivuoka huolellisesti kauttaaltaan. Lisää sitten pohjalle ensin tomaattikastiketta ja sitten valkokastiketta. Laita kolme lasagnelevyä kastikekerrosten päälle ja jatka samalla tavalla lasagnen kokoamista. Viimeisen lasagnekerroksen päälle tulee ainoastaan valkokastiketta. Raasta vielä päälle reilusti juustoa makusi mukaan.
  4. Paista 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Nosta sitten uunin lämpö 225-asteeseen ja gratinoi lasagnen pinta kauniin ruskeaksi. Tarjoa salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...