tiistai 20. maaliskuuta 2012

Rocky Road eli aussisuklaata ja vaahtokarkkeja

Tomin keittiön aasialaismenu päättyi loikkaan kohti Australiaa eli makeana jälkkärinä oli Rocky road maan tyyliin. Jälkkärihän valmistuu todella helposti kunhan vain muistaa varata tarpeeksi aikaa seoksen kovettamiseen. Ja kyllähän tämä on todellista herkkua. Rocky roadia katsoessa tulee ensimmäisenä mieleen lasten synttärikutsut, mutta eipä tämäkään annos ehtinyt kovin kauaa viihtyä jääkaapissa ennen poistumista aikuisten suihin.


ROCKY ROAD: Aussisuklaata ja vaahtokarkkeja
Ainekset:
  • 400 g maitosuklaata
  • 2 dl vaahtokarkkeja
  • 1/2 dl kuivattuja hedelmiä
  • 1/2 dl pähkinöitä
Valmistusohje:
  1. Sulata suklaa vesihauteessa.
  2. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Hienonna.
  3. Yhdistä vaahtokarkit, kuivatut hedelmät ja paahdetut pähkinät kulhossa.
  4. Kaada sula suklaa kulhoon ja sekoita voimakkaasti ja nopeasti.
  5. Kaada leivinpaperilla vuorattuun alustaan ja anna kovettua kylmässä vähintään kaksi tuntia.
  6. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile.

3 kommenttia:

  1. Tämä on aivan ihana ja mielenkiintoinen! Se menee heti reseptivihkoon. Kiitos :)

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia kehuista! Jälkkäri maistui todellakin kaikille eikä ehtinyt homehtua jääkaapissa reilusta satsista huolimatta =)

    VastaaPoista
  3. Tää resepti on ollut käytössä jo vuosia ja ystävillekkin vinkattu. Kiitos,ihana ja helppo herkku.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...