sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Nopea kreikkalainen salaatti

Välimerellisen salaatin tekee käden käänteessä, joten ruoka sopii hyvin kiireisen päivän ruoaksi. Tärkeintä on käyttää tuoreita raaka-aineita ja laadukasta fetaa ja (extra virgin) oliiviöljyä. Normaalisti salaattiin kannattaa laittaa ihan tavallisia oliiveja tai kalamata-oliiveja, mutta nyt testasin vaihtelun vuoksi täytettyjä oliiveja. Kurkusta voi poistaa halutessaan vetisen keskiosan ja kuoret, mutta itse en jaksa tehdä yleensä tehdä tätä varsinkin jos salaatti syödään tuoreeltaan.



Ainekset:
  • 1 ruukku romainesalaattia
  • 1 ruukku lehtisalaattia
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • 3 luumutomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 paprika
  • 100 g fetajuustoa
  • 1 purkki aurinkokuivatuilla tomaateilla täytettyjä oliiveja
  • hyvää oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehua
  • kuivattua oreganoa
  • suolaa
  • pippuria
Valmistusohje:
  1. Huuhtele ja aseta salaatit tarjoilukulhoon.
  2. Huuhtele ja pilkot tomaatit, kurkut ja paprikat pitkittäin.
  3. Pilko feta pienemmäksi.
  4. Yhdistä kaikki ainekset ja lisää kulhoon vielä sitruunan puristettu mehu, reilusti hyvää oliiviöljyä ja kuivattua oreganoa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita huolellisesti ja lisää pinnalle vielä kokonaiset basilikanlehdet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...