Punaviinissä haudutetut lammasmakkarat Helsingin Sanomien reseptin mukaan:
Ainekset:
- 4 laadukasta lammasmakkaraa
- 2 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 200 g tuoreita herkkusieniä
- 4 siivua pekonia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kevyttä punaviiniä
- 1 laakerinlehti
- 1 tl kuivattua timjamia
- suolaa
- mustapippuria
- Leikkaa salottisipuli suikaleiksi ja viipaloi valkosipuli, porkkanat ja herkkusienet. Leikkaa pekoni palasiksi.
- Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja kuullota pekoni. Lisää kattilaan valkosipuli, salottisipuli ja porkkana. Kuullota ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla säännöllisesti sekoitellen noin 10–15 minuuttia, kunnes porkkanat alkavat pehmetä.
- Kuumenna sillä välin pannulla tilkka oliiviöljyä ja ruskista makkarat kummaltakin puolelta. Ruskista myös herkkusienet.
- Lisää kattilaan vihannesten joukkoon paistetut makkarat ja herkkusienet, punaviini, laakerinlehti ja timjami. Kiehauta ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esimerkiksi linssien tai juuresmuusin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti