tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kookos-porsascurry

Lähtökohtana tähän ruokaan oli thaimaalainen pat pet moo, jonka pohjalta kehittelin vähän erilaista tulista nuudeliporsasta. Ideana oli kypsyttää/keittää currytahnassa pyöriteltyä porsasta vesi-kalakastikeseoksessa ja lisätä vielä tulisuutta tuoreella chilillä. Kookosmaidon oli tarkoitus olla ruoan tasapainottava elementti. Matkan verralla keitoksi ajateltu ruoka muuttui perusnuudeliksi. Lopputulos oli maun puolesta varsin tyydyttävä ja ulkonäön puolesta ei niin kovin tyydyttävä... Ruoka oli sopivan tulista ja Thaimaasta tutut maut tulivat hyvin esille.


Ainekset:
  • 3 rkl öljyä
  • 2 rkl vihreää currytahnaa
  • 800 g porsaan sisäfileetä suikaloituna
  • 3 rkl thaimaalaista kalakastiketta
  • 2 tl sokeria
  • 2 1/4 dl vettä
  • 400 g kookosmaitoa
  • 140 g bambunversoja (säilykkeenä)
  • 2 punaista chiliä viipaleina
  • reilu kourallinen korianterinlehtiä karkeasti silputtuna
  • 250 g munanuudeleita
Valmistusohje:
  1. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää sekaan currytahna ja sekoita.
  2. Lisää pannulle porsaanliha ja sekoita kunnes liha on joka puolelta curryn peitossa.
  3. Lisää kalakastike, sokeri ja vesi ja anna kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.
  4. Lisää pannulle kookosmaito ja kiehauta nopeasti. Lisää sekaan vielä bambunversot ja chilit.
  5. Keitä ja valuta nuudelit ohjeen mukaan.
  6. Yhdistä kastike ja nuudelit sekä lisää sekaan vielä korianteri. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...