Ainekset:
- 200 g voita
- 300 g tummaa suklaata
- 3 kananmunaa
- 4 dl sokeria
- 500 g keitettyä punajuurta
- 1/2 tl jauhettua neilikkaa
- 150 g saksanpähkinöitä
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- Keitä punajuuret vedessä johon on lisätty tilkka etikkaa. Lisää vettä kattilaan keittämisen ajan. Keitä kunnes punajuuret ovat pehmenneet ja anna jäähtyä keittonesteessä. Kuori ja pilko pienemmäksi.
- Sulata voi ja paloiteltu suklaa vesihauteessa.
- Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
- Soseuta kuoritut ja paloitellut keitetyt punajuuret esimerkiksi sauvasekoittimella.
- Lisää muna-sokerivaahtoon haaleaksi jäähtynyt voi-suklaasula sekä punajuurisose. Kääntele taikinaan neilikka, karkeaksi rouhitut saksanpähkinät ja vehnäjauhot. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjaiseen uunivuokaan (noin 25x25 cm).
- Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Testaa kypsyyttä tikulla. Brownies saa jäädä keskeltä reilun tahmaiseksi. Tarjoa halutessasi vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti