Ainekset:
Punajuuri-fetacouscous:
- 2 dl punajuurimehua
- 2-4 tl suolaa
- 2 rkl voita
- 2 dl couscousia
- 1-2 ruukkua ruohosipulia
- 1 ruukku persiljaa
- 2-4 rkl sitruunan mehua
- 1/2 - 1 dl oliiviöljyä
- 1-2 tl sokeria
- 150 g fetajuustoa
- 1 ruukku punajuurenversoja tai muista salaatinlehtiä
- 8 pientä punajuurta
- 1/2 dl balsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1-2 rkl sormisuolaa
- 2-4 tl sokeria
- 1/2 tl mustapippuria
- Paahda punajuuria kuorineen 200-asteisessa uunissa noin tunnin verran eli kunnes ne ovat pehmeitä.
- Punajuurten kypsyessä kiehauta mehu, suola ja voi. Laita couscous laakeaan astiaan. Kaada neste päälle ja sekoita nopeasti. Anna imeytyä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Kääntele couscousia lusikalla niin että rakenteesta tulee irtonainen. Hienonna ja lisää yrtit sekä sitruunaa, öljyä ja sokeria maun kukaan.
- Ota punajuuret uunista ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Kuori ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita balsamico ja öljy kulhossa. Sekoita punajuuret sekaan ja anna marinoitua 10 minuuttia.
- Valuta punajuuret ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Annostele couscous lautasille. Nostele punajuurilohkot ja murusta feta ympärille. Koristele versoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti