Törmäsin aiemmin
Helsingin Sanomien ruokaosiossa suosikkiruoka-aineeseeni chorizoon ja sen ympärille rakennettuun hieman pubiruokaa muistuttavaan reseptiin. Nyt minun teki mieli syödä jotakin mausteista ruokaa, joten oli aika testata resepti käytännössä. Ostin tällä kertaa raakachorizon suoraan lihatiskiltä, ja ohjeesta poiketen käytin makkaroita myös pikaisesti kuumalla pannulla, jotta ne saivat kauniin ruskean pinnan. Ruoka maistui nälkäiselle todella hyvin, joten tätä voi suositella testattavaksi hyvillä mielin. Ruokajuomana oli tällä kertaa saksalaista hefeweizenia eli
Hofbräu München Münchnerer Weissea. Hedelmäiset vehnäoluet sopivat mausteisen ruoan ja erityisesti makkaroiden kanssa kuta kuinkin täydellisesti eikä tämäkään olut ollut poikkeus tähän sääntöön.
Ainekset:
- 4 chorizoa tai muuta mausteista tuoremakkaraa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoetikkaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- suolaa
- mustapippuria
- 2 tlk pieniä valkoisia papuja (ei tomaattikastikkeessa)
- chilijauhetta
Valmistusohje:
- Leikkaa sipuli lohkoiksi ja valkosipuli siivuiksi. Aseta uunivuokaan makkarat, kirsikkatomaatit, sipuli ja valkosipuli. Lorauta päälle oliiviöljy ja balsamico ja sekoita. Mausta rosmariinilla, suolalla ja mustapippurilla. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota vuoka uunista ja sekoita makkarasta ja tomaateista irronneen nesteen joukkoon pavut. Laita vielä uuniin noin 20 minuutiksi. Jos pavut uhkaavat kuivua, lisää hieman vettä. Viimeistele chilijauheella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti