lauantai 24. maaliskuuta 2012

Hapanimelä kalkkunawokki

Hapanimeläkastike maistuu ainakin meikäläiselle eikä sen monikäyttöisyys ainakaan vähennä sen käyttömahdollisuuksia. Tämä kastike sopii erinomaisesti milteinpä kaiken lihan ja mikseipä myös pelkkien vihannesten kanssa. Nyt vuorossa oli kalkkunawokki, johon sai käytetyä kätevästi toisesta ruoasta eli vietnamilaisesta minipatongista ylijääneen uunissa kypsytetyn kalkkunafileen. Ruokaan käy toki myös kalkkuna muussa muodossa ja kypsentämättönä. Tällöin lihankypsytykseen ja wokkaukseen tarvitsee vain hieman enemmän aikaa. Tölkkiananaksen sijaan voit toki käyttää myös tuoretta ananasta, joka on itse asiassa suositeltavampi vaihtoehto.


Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 500 g paistettua kalkkunaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 solovalkosipuli
  • 1 punainen chili
  • 1 purkki ananasta ilman mehua
  • tummaa soijakastiketta
Hapanimelä kastike:
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl tummaa soijakastiketta
  • 1 rkl ketjap manista
  • 2 rkl ruokosokeria
  • 2-3 cm pala raastettua tuoretta inkivääriä
  • cayennepippuria
Lisäksi:
  • ruohosipulia
Valmistusohje:
  1. Valmista ensin kastike eli sekoita kaikki ainesosat ja jätä tekeytymään.
  2. Keitä riisi ohjeen mukaan.
  3. Pilko kalkkuna pienemmiksi paloiksi.
  4. Kuori ja viipaloi sipulit. Pilko paprika ja chili pienemmiksi. Valuta ananas purkista (tai pilko tuore ananas).
  5. Kuullota sipulit ja chili kuumalla wokkipannulla öljyssä. Lisää sitten sekaan liha ja wokkaa pari minuuttia (jos käytät kypsentämätöntä lihaa, niin aikaa täytyy varata enemmän). Kaada pannulle soijakastiketta kunnon loraus. Lisää sitten vielä pannulle kasvikset ja hapanimeläkastike. Wokkaa parin minuutin ajan.
  6. Kokoa annokset ja viimeistele esimerkiksi ruohosipulilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...