Ainekset:
- öljyä paistamiseen
- 500 g paistettua kalkkunaa
- 1 iso sipuli
- 1 punainen paprika
- 1 solovalkosipuli
- 1 punainen chili
- 1 purkki ananasta ilman mehua
- tummaa soijakastiketta
- 2 dl vettä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl tummaa soijakastiketta
- 1 rkl ketjap manista
- 2 rkl ruokosokeria
- 2-3 cm pala raastettua tuoretta inkivääriä
- cayennepippuria
- ruohosipulia
Valmistusohje:
- Valmista ensin kastike eli sekoita kaikki ainesosat ja jätä tekeytymään.
- Keitä riisi ohjeen mukaan.
- Pilko kalkkuna pienemmiksi paloiksi.
- Kuori ja viipaloi sipulit. Pilko paprika ja chili pienemmiksi. Valuta ananas purkista (tai pilko tuore ananas).
- Kuullota sipulit ja chili kuumalla wokkipannulla öljyssä. Lisää sitten sekaan liha ja wokkaa pari minuuttia (jos käytät kypsentämätöntä lihaa, niin aikaa täytyy varata enemmän). Kaada pannulle soijakastiketta kunnon loraus. Lisää sitten vielä pannulle kasvikset ja hapanimeläkastike. Wokkaa parin minuutin ajan.
- Kokoa annokset ja viimeistele esimerkiksi ruohosipulilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti