perjantai 16. maaliskuuta 2012

Baby Back Ribs eli porsaan kylkirivit

Baby Back Ribsit eli porsaan kylkirivit ovat herkullista naposteltavaa illanistujaisiin ja sopivat erityisen hyvin grillattavaksi. Niitä voi syödä sellaisenaan tai tarjota yhdessä vaikkapa lohkoperunoiden tai salaatin kanssa. Valmistus on helppoa, joskin aikaa kannattaa varata reilusti. Ribsit kannattaa keittää ensin kypsiksi maustevedessä ja marinoida haluamallaan tavalla vuorokauden verran jääkaapissa. Kokeilin tehdä savuviskistä, soijasta ja hunajasta makeaa marinadia. Marinoinnin jälkeen ribsit joko grillataan tai paistetaan uunissa. Ideana on siis keittää liha kypsäksi, jotta se irtoaa helposti syötäessä eikä pala karrelle grillatessa/paistaessa. Lopputulos oli vähintään tyydyttävä, sillä liha oli sopivan mureaa ja maukasta. Ateria ei ole pilattu myöskään hinnalla, sillä ribsejä saa lihatiskiltä yleensä noin kahdeksan euron kilohintaan. Ruokajuomaksi suosittelen yhdysvaltalaista lageria. Nyt valinta osui Samuel Adams Boston Lageriin.



Ainekset:
  • baby back ribsejä
Keittovesi:
  • häränfondia
  • cayennepippuria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 laakerinlehteä
Marinadi:
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl viskiä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 tl valkopippuria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl muskottipähkinää
Valmistusohje:
  1. Keitä ribsit kypsäksi maustetussa vedessä eli karkeasti noin 1-1,5 tuntia.
  2. Jäähdytä ja laita ribsit marinoitumaan jääkaappiin yön yli.
  3. Kuumenna ribsit joko grillissä tai uunissa.
  4. Tarjoa sellaisenaan tai haluamasi lisukkeiden kanssa.

2 kommenttia:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...