Ainekset:
- öljyä paistamiseen
- 200 g suppilovahveroita, huuhdeltuna ja valutettuna
- 800 g porsaan sisä- tai ulkofileetä, paloiteltuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1/2 dl riisiviinietikkaa
- 1/4 dl miriniä
- 1/2 dl soijaa
- 1 rkl maizenaa
- 1 rkl sokeria
- 150 g bambunversoja
- 1 purjon varsi, viipaloituna
- 5 cm inkivääriä, viipaloituna
- 1 solovalkosipuli, hienonnettuna
- 1 rkl ketjap manista
- Huuhtele ja valuta sienet.
- Leikkaa porsaanliha pieneksi suikaleiksi.
- Huuhtele bambunversot.
- Hienonna valkosipuli ja viipaloi purjo sekä inkivääri.
- Sekoita kastike eli sokeri, riisiviinietikka, soija, sokeri ja maizena keskenään erillisessä astiassa.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Lisää ensin lihat ja inkivääri. Paista kunnes liha ei ole enää punaista.
- Lisää sienet ja paista parisen minuuttia.
- Lisää purjo, valkosipuli ja ketjap manis. Sekoita ja wokkaa hetken aikaa.
- Lisää lopuksi vielä bambunversot ja kastike. Wokkaa pari minuuttia. Mausta halutessasi vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
- Kaada ruoka tarjoiluvadille ja syö riisin tai nuudelien kanssa.
Missä vaiheessa ja mihin käytät tuota miriniä?
VastaaPoista