perjantai 30. maaliskuuta 2012

Possua, sieniä ja bambua

En keksinyt tälle lähinnä kiinalaisia ja japanilaisia makuja yhdistävälle ruoalle parempaakaan nimeä kuin otsikossa mainitun, mutta siitähän tässä lopulta on kyse. Possun, sienten ja bambunversojen lisäksi tässä wokissa on purjoa, valkosipulia ja inkivääriä tuomaan hieman lisämakua ja tietenkin jonkun sortin hapanimelä kastike. Tällä ohjeella annoksesta tulee todella reilun kokoinen, joten ruokaa riittää vähintään viidelle syöjälle. Itse nautin tätä ihan sellaisenaan sekä paistettujen nuudelien kanssa, mutta myös riisi sopii tälle ruoalle oikein hyvin.



Ainekset:
  • öljyä paistamiseen
  • 200 g suppilovahveroita, huuhdeltuna ja valutettuna
  • 800 g porsaan sisä- tai ulkofileetä, paloiteltuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 dl riisiviinietikkaa
  • 1/4 dl miriniä
  • 1/2 dl soijaa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 rkl sokeria
  • 150 g bambunversoja
  • 1 purjon varsi, viipaloituna
  • 5 cm inkivääriä, viipaloituna
  • 1 solovalkosipuli, hienonnettuna
  • 1 rkl ketjap manista
Valmistusohje:
  1. Huuhtele ja valuta sienet.
  2. Leikkaa porsaanliha pieneksi suikaleiksi.
  3. Huuhtele bambunversot.
  4. Hienonna valkosipuli ja viipaloi purjo sekä inkivääri.
  5. Sekoita kastike eli sokeri, riisiviinietikka, soija, sokeri ja maizena keskenään erillisessä astiassa.
  6. Kuumenna öljy wokkipannussa. Lisää ensin lihat ja inkivääri. Paista kunnes liha ei ole enää punaista.
  7. Lisää sienet ja paista parisen minuuttia.
  8. Lisää purjo, valkosipuli ja ketjap manis. Sekoita ja wokkaa hetken aikaa.
  9. Lisää lopuksi vielä bambunversot ja kastike. Wokkaa pari minuuttia. Mausta halutessasi vielä kevyesti suolalla ja pippurilla.
  10. Kaada ruoka tarjoiluvadille ja syö riisin tai nuudelien kanssa.


1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...