lauantai 31. maaliskuuta 2012

Munakoisopaistos

Tämä ruoka on oikeastaan yhdistelmä kahta aiemmin blogissa tehtyä eli melanzane alla parmigianaa ja pestoa. Ajatuksena oli siis tuunata hieman aiemmin hyväksihavaittua munakoisopaistosta pestolla, tuoreella basilikalla ja aurinkokuivatuilla tomaateilla. Ja kyllähän tämä oli erittäin hyvää. Munakoisopaistos on myös siinä mielessä loistava ruoka, että sen maku ei ainakaan huonone jos tähteet syö seuraavana päivänä. Maut tasaantuvat ja yksi loistava tapa syödä paistosta on yhdistää se vaalean leivän kanssa. Käytännössä otetaan siis viipale vaikkapa patonkia tai maalaisleipää ja dipataan sitä paistoksessa. Tällöin leivän pieni kuivahtaminenkaan ei haittaa, vaan parhaat päivät nähneen leivän saa käytettyä kätevästi.


Ainekset:
  • 1 iso munakoiso
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 250 g mozzarellaa
  • kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1/2 solovalkosipuli
  • oliiviöljyä
  • tuoretta basilikaa
  • meiramia
  • chilijauhetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • raastettua juustoa (esim. parmesaani tai emmental)
Pesto:
  • 1 ruukku basilikaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 50 g parmesaania
  • 1/2 dl oliiviöljyä
Valmistusohje:

  1. Viipaloi munakoisot ja levitä ne leivinpaperin päälle. Itketä munakoisoja ripottelemalla niiden päälle suolaa.
  2. Esilämmitä uuni 200-asteiseksi.
  3. Valmista tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljy ja lisää pannulle tomaattimurska. Murskaa valkosipuli ja lisää sekaan. Mausta meiramilla ja chilillä. Lisää vielä lopuksi reilusti hienonnettua basilikaa ja hieman suolaa ja pippuria.
  4. Valmista kastikkeen valmistuessa pesto. Pese ja hienonna basilika ja valkosipuli. Laita molemmat yleiskoneeseen ja lisää joukkoon myös parmesaani. Jauha tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy nauhana sekaan.
  5. Aloita uunivuoan täyttäminen laittamalla pohjalla ohut kerros tomaattimurskaa. Laita sitten ensimmäinen kerros munakoisoja, jonka päälle puolestaan viipaloitua mozzarellaa, pestoa, tuoreita basilikan lehtiä ja aurinkokuivattuja tomaatteja. Jatka kokoamalla samalla tavalla kaikki ainekset vuokaan. Päällimmäiseksi kerrokseksi tulee jättää tomaattimurskaa. Viimeistele vuoka lisäämällä päälle vielä raastettua juustoa.
  6. Paista uunissa noin 40-50 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat pehmenneet riittävästi ja juusto ei ole palanut. Koristele vuoka tuoreilla basilikan lehdillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...