maanantai 19. maaliskuuta 2012

Rice crackers japonese eli tartar -lihaa riisikakulla

Menun kolmas suolainen ruoka oli rice crackers japonese eli tartar -lihaa riisikakulla. Muut menun suolaiset ruoat - Bahn Mi eli vietnamilainen minipatonki ja Thai Skagen eli katkarapuja thaityyliin - on jo esitelty aiemmin blogissa. Tämän ruoan ideana on käyttää laadukasta lihaa ja maustaa se japanilaistyylisesti. Marmorihärkä tai -nauta sopii tähän tarkoitukseen oikein hyvin. Liha kannattaa jauhaa itse joko lihamyllyssä tai raaputtaa terävällä veitsellä hienoksi. Sanomattakin on selvää että lihan laatuun ja tuoreuteen täytyy panostaa.


RICE CRACKERS JAPONESE eli tar tar -lihaa riisikakulla
Ainekset:
  • 8 kpl riisikakkuja tai 4 kpl suurempia riisikakkuja puolitettuna
  • 100 g marmorihäränlihaa jauhettuna
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl miriniä
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 1 kpl salottisipuli
  • suolaa
  • mustapippuria
Valmistusohje:
  1. Paloittele marmorihärkä ja aja lihamyllyn läpi.
  2. Hienonna ruohosipuli ja salottisipuli mahdollisimman pieneksi silpuksi ja lisää massaan.
  3. Mausta sinapilla, soijalla ja mirinillä sekä suolalla ja pippurilla. Sekoita massa huolellisesti.
  4. Muotoile massasta kahdella lusikalla kauniita palloja. Laita tilkka öljyä viimeiseen lusikalliseen, jotta lihan pinta saa kauniin värin. Aseta lihapallot riisikakkujen päälle ja viimeistele suolalla ja pippurilla. Koristele vielä annokset ruohosipulin varsilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...