tiistai 22. maaliskuuta 2011

Peruna-chorizo-salaatti

Espanjalaishenkisen lämpimän salaatin salaisuus ovat laadukkaat ainekset. Salaatti on vaivaton tehdä, hyvänmakuista, täyttävää ja piristävännäköistä.

Ainekset:
  • oliiviöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • sitruunamehutiivistettä
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 150 g chorizoa
  • 7 keskikokoista perunaa
  • tuoretta rucolaa
  • tuoretta basilikaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • kirsikkatomaatteja
  • salottisipulia
  • kaprista
  • kalamata-oliiveja





Valmistusohje:
  1. Valmista ensin salaatinkastike. Sekoita reilu loraus oliiviöljyä ja valkoviinietikkaa keskenään ja mausta sitruunamehulla, suolalla, sokerilla ja tuoreella mustapippurilla. Laita jääkaappiin maustumaan.
  2. Tee salaatinpohja valmiiksi. Napsi irti basilikan lehdet, lisää rucola, aurinkokuivatut tomaatit, halkaistut kirsikkatomaatit, pilkottu salottisipuli, kapris ja kalamata-oliivit tarjoilukulhon pohjalle. Lisää joukkoon kastike ja sekoita ainesosat sekaisin.
  3. Esikeitä ja pilko perunat. Paloittele myös chorizo ja paista molempia reilusti paistinpannulla. Mausta tarvittaessa pippurilla ja suolalla.
  4. Lisää paistetut perunat ja makkara salaatin joukkoon ja sekoita. Tarjoile lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...