torstai 15. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Samuel Adams Boston Lager

Samuel Adams Boston Lageria saa nykyisin Suomessa ruokakaupoista ja olutravintoloista. Olut on väriltään kirkas ja vaaleankuparinen. Lasiin kaadettaessa syntyy odotetusti kevyt vaahtokerros, joka häviää nopeasti tiehensä. Tuoksu on todella raikas, hieman sitruksinen ja myös ruohoinen ja puinen humalointi tuoksuu kivasti heti kättelyssä. Lisäksi raikkaan hedelmäisyyden lisäksi nenään kantautuu makeahkon maltaan aromeita.

Oluen perusrunko on kivasti humaloitu, ja maussa jyrää eniten tuoksusta jo tutut sitruksinen ja havumetsää muistuttava raikkaus. Samoin leipäinen maltaisuus ja kevyt yrttisyys lyövät sopusoinnussa keskenään kättä. Kevyt suutuntuma on raikas, sopivan hapokas ja loppua kohden myös hieman katkeroinen. Maku viipyilee suussa mukavan pitkään ja jättää hivenen kuivattavan jälkivaikutelman.

Samuel Adams Boston Lager ylittää muistikuvat ja odotukset ja on todella juotava ja laadukas olut. Se sopii hyvin janojuomaksi tai ruoan kanssa nautittavaksi. Tällä kertaa olut oli mainio kumppani marinoiduille ja paistetuille baby ribseille.

Samuel Adams Boston Lager:
Panimo: Boston Beer Company, Yhdysvallat
Tyyli: Wieniläistyylinen lager, 4,7 %
Hinta: 3,19-3,75 euroa / 0,355 litraa / maitokaupat

Pisteet:
Tuoksu 6/10 + Ulkonäkö 3/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 32/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...