lauantai 10. maaliskuuta 2012

Olutarvio: Hofbräu München Münchner Weisse

Heti ensi alkuun täytyy sanoa, että hefeweizenit ovat loistavia ruokaoluita makkaran, mausteisten ruokien ja mielellään vielä näiden yhdistelmän kanssa. Tätä olutta tuli testattua tällä kertaa chorizon ja paahdettujen tomaattien ja papujen kanssa. Ruoka ja juoma täydensivät toisiaan ja olut nousi aivan uusiin sfääreihin aterian yhteydessä.

Hofbräu muodostaa tuoppiin kaadettaessa reiluhkosti kuohkeaa vaahtoa, joka häviää kuitenkin melko nopeasti tiehensä. Olut on väriltään oranssi ja ulkomuodoltaan samea. Tuoksu on melko perinteisen hefemäinen. Siinä on hedelmäisyyttä ja erityisesti banaani erottuu selvästi. Lisäksi tyypillinen hiivamaisuus ja vehnä yhdistettynä kevyeen mausteisuuteen on läsnä. Tuoksu on varsin hento mutta tasapainoinen ja miellyttävä.

Maku on tuoksun tavoin hapan ja vehnäinen. Samoin banaani ja hiiva ovat taustalla melko hentoina. Suutuntuma on kuohkeahko, miltei keskitäyteläinen ja kepeän hiilihapokas. Omaan makuun Hofbräu toimii hyvin hieman katkeran happamana muttei liian makeana hefenä. Se on itsenäisesti juotuna hieman tylsähkö joskin laadukas, mutta mausteisen ruoan kanssa se toimii loistavasti.

Hofbrau München Münchner Weisse:
Panimo: Höfbräuhaus, Saksa
Tyyli: Hefeweizen, 5,1 %
Hinta: 3,08 euroa / 0,50 litraa / Alko

Pisteet:
Tuoksu 7/10 + Ulkonäkö 4/5 + Maku 7/10 + Suutuntuma 3/5 + Yleisvaikutelma 13/20 = Yhteensä 34/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...