Lopputulos makkaroiden kera |
Vartaat grillissä |
Ainekset (10 varrasta):
- 500 g naudan ulkofileetä
- 10 grillivarrasta
- 10 salottisipulia
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 1 vihreä paprika
- 1 dl teriyaki-kastiketta
- 0,4 dl punaviinietikkaa
- 0,4 dl öljyä
- 1 cm pätkä tuoretta inkivääriä
- Laita naudan ulkofilee pakastimeen reiluksi tunniksi. Leikkaa kohmeisesta fileestä mahdollisimman ohuita viipaleita.
- Tee marinadi sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Laita sitten liha muovipussiin ja kaada marinadi sekaan. Sekoita huolellisesti, sulje pussi ja laita jääkaappiin marinoitumaan vähintään pariksi tunniksi. Kääntele lihoja välillä, jotta ne marinoituvat tasaisesti.
- Kuori sipulit ja keitä niitä vedessä noin viisi minuuttia. Paloittele paprikat sopivan kokoisiksi paloiksi.
- Kokoa vartaat asettamalla vuorotellen lihaa ja kasviksia grillivartaaseen. Voitele vielä vartaat kauttaaltaan marinadilla. Paista grillissä noin 10 minuuttia välillä käännellen eli kunnes ne ovat saaneet mukavasti väriä pintaan. Vaihtoehtoisesti voit kypsentää vartaita myös 250-asteisessa uunissa vajaan kymmenen minuutin ajan.
Ainekset (4 annosta):
- 2 punaista suippopaprikaa
- 200 g fetajuustoa
- öljyä
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Halkaise paprikat pituussuunnassa. Poista siemenet ja kodat.
- Silppua feta pieniksi paloiksi. Täytä paprikat fetalla.
- Kaada paprikoiden päälle öljyä ja mausta pippurilla. Voit käyttää myös kuivattuja yrttejä. Voitele myös paprikoiden ulkokuori öljyllä ennen grillausta. Paista grillissä noin kymmenen minuutin ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti