maanantai 1. elokuuta 2011

Toscanalainen entrecôte ja paahdettu kesäkasvissalaatti

Kesän perinteiset pihvi+kasvislisuke-kokeilut jatkuivat Glorian ruoka&viini -lehdestä (5/2011) napatun reseptin pohjalta. Tällä kertaa sisä- tai ulkofileen sijasta pannulla paistui salvia-rosmariinimarinadissa pyöritelty mehevä entrecôte ja lisukkeena oli uunissa paahdettua kesäkasvissalaattia. Entrecôte jäi tällä kertaa vähän turhan raa'aksi, mutta kasvikset olivat erittäin hyviä.

Valmis annos
Ainekset:
  • 2 entrecôte-pihviä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sormisuolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
Salvia-rosmariinimarinadi:
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/2 dl salviaa
  • 2 rosmariininoksaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
Marinadi ja kesäsipulin varret
Paahdettu kesäkasvissalaatti:
  • 8 varhaisporkkanaa
  • 200 g vihreitä papuja tai parsaa
  • 2 kesäpunasipulia varsineen
  • 1 suippopaprika
  • 8 keitettyä varhaisperunaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 5 dl salaattiseosta
  • 200 g fetaa
Kasvikset ennen uunia
Yrttikastike:
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • 3 rkl hienonnettua yrttejä
Salaatti

Valmistusohje:
  1. Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen pairstamista.
  2. Valmista marinadi. Kuori ja puolita valkosipuli. Laita valkosipuli, yrtit ja öljy paistinpannulle. Anna seoksen lämmetä ja nosta pannu liedeltä.
  3. Valmista salaatti. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja poista naatit. Keitä papuja/parsaa suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Puolita kesäsipulit. Hienonna varret ja säästä ne koristelua varten. Viipaloi paprika ja puolita perunat. Sekoita öljy kasviksiin. Paista kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Sekoita yrttikastikkeen ainekset keskenään. Yhdistä salaattiseos, kastike ja grillatut kasvikset. Viimeistele salaatti fetalla.
  4. Sivele pihvit molemmin puolin öljyllä. Paista pihvit paistinpannulla, lisää hieman voita pannulle. Paista pihvit puolikypsiksi eli noin 2-3 minuuttia per puoli. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
  5. Nosta pihvit marinadiin ja peitä foliolla. Anna maustua muutama minuuttia. Tarjoa grillatun salaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...