Valmis annos |
- 2 entrecôte-pihviä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl sormisuolaa
- 1/2 tl mustapippuria
Salvia-rosmariinimarinadi:
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 dl salviaa
- 2 rosmariininoksaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 8 varhaisporkkanaa
- 200 g vihreitä papuja tai parsaa
- 2 kesäpunasipulia varsineen
- 1 suippopaprika
- 8 keitettyä varhaisperunaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl salaattiseosta
- 200 g fetaa
Kasvikset ennen uunia |
Yrttikastike:
- Ota pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen pairstamista.
- Valmista marinadi. Kuori ja puolita valkosipuli. Laita valkosipuli, yrtit ja öljy paistinpannulle. Anna seoksen lämmetä ja nosta pannu liedeltä.
- Valmista salaatti. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja poista naatit. Keitä papuja/parsaa suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Puolita kesäsipulit. Hienonna varret ja säästä ne koristelua varten. Viipaloi paprika ja puolita perunat. Sekoita öljy kasviksiin. Paista kasviksia 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia välillä käännellen. Sekoita yrttikastikkeen ainekset keskenään. Yhdistä salaattiseos, kastike ja grillatut kasvikset. Viimeistele salaatti fetalla.
- Sivele pihvit molemmin puolin öljyllä. Paista pihvit paistinpannulla, lisää hieman voita pannulle. Paista pihvit puolikypsiksi eli noin 2-3 minuuttia per puoli. Mausta pihvit molemmin puolin suolalla ja pippurilla.
- Nosta pihvit marinadiin ja peitä foliolla. Anna maustua muutama minuuttia. Tarjoa grillatun salaatin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti