tiistai 9. elokuuta 2011

Kukkakaalipasta

Tänään arkilounaana oli vuorossa tomaattinen kukkakaalipasta. Ruoasta saa kokonaan kasvisversion jättämällä pois anjoviksen ja lisäämällä ruokaan sen sijasta suolaa. Tässä reseptissä anjovis tuo ruokaan mukavan suolaisen maun. Paistamisen jälkeen anjoviksen maku ei ole niin voimakas, joten tällaista valmistustapaa kannattaa testata myös anjovista karttavat kotikokit.


Ainekset (4 annosta):
  • 300 g täysjyväpastaa, esim. penne
  • 400 g kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä
  • 8 anjovisfileetä
  • 500 g tomaattimurskaa
  • pippuria
  • tuoretta persiljaa
  • parmesaania
Valmistusohje:
  1. Laita vesi kiehumaan isossa kattilassa.
  2. Poista kukkakaalista kanta ja lehdet. Pilko kukkakaali pienemmiksi paloiksi.
  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  4. Hienonna anjovisfileet.
  5. Keitä pasta ohjeen mukaan.
  6. Kuullota sipuleita paistinpannulla öljyssä pari minuuttia ja lisää pannulle anjovikset. Paista hetki ja lisää sitten kukkakaali. Anna paistua muutaman minuutin ajan.
  7. Lisää sitten pannulle tomaattimurska ja kiehauta viitisen minuuttia. Mausta kastike lopuksi pippurilla.
  8. Sekoita pasta ja kastike keskenään. Kokoa annokset lautaselle ja koristele tuoreella persiljalla ja raastetulla parmesaanilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...