maanantai 1. elokuuta 2011

Hedelmäinen broileri-fetasalaatti

Tein pienen tauon jälkeen taas vanhaa lounassuosikkia eli broilerisalaattia. Tällä kertaa yritin yhdistää voimakkaita ja mausteisia makuja hedelmäisyyteen melko hyvin onnistuen. Maustoin broilerit tulisella chilillä, paprikalla ja pippuriseoksella, jonka lisäksi voimakas kreikkalainen fetajuusto toi makua salaattiin. Kasvisten lisäksi makua tasapainotti ananaspalat sekä hedelmäinen salaattikastike. Tein kastikkeen kreikkalaisen jogurtin ympärille yksinkertaisesti siten, että lisäsin sekaan ananasmehua ja tacomausteseosta.

Aktiivinen valmistusaika noin 15 minuuttia.
Hinta yhteensä noin 5,40 euroa (yksi annos noin 5,40 euroa).

Ainekset (1 annos):
  • 200 g broilerin rintafileetä (2,30 euroa)
  • öljyä (0,20 euroa)
  • suolaa
  • pippuriseosta
  • chilirouhetta
  • paprikajauhetta
  • 50 g feta-juustoa (0,60 euroa)
  • 1/2 kerä jäävuorisalaattia (0,80 euroa)
  • 1 avomaankurkku (0,40 euroa)
  • 2 tomaattia (0,40 euroa)
  • 1/4 purkki ananaspaloja (0,15 euroa)
Kastike:
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia (0,35 euroa)
  • taco-mausteseosta (0,20 euroa)
  • ananasmehua
Valmistusohje:
  1. Paloittele broilerin rintafilee. Mausta reilusti chilillä, paprikajauheella, suolalla ja pippurilla ja paista öljyssä paistinpannulla. Anna broileripalojen jäähtyä.
  2. Revi jäävuorisalaatti pienemmiksi ja aseta lounasrasian pohjalle. Lisää päälle paloitellut tomaatit ja kurkku.
  3. Lisää salaattiin ananaspalat ja jäähtyneet broilerinpalat.
  4. Valmista kastike sekoittamalla jogurtti, mausteet ja ananasmehu. Kaada kastike tasaisesti salaatin päälle.

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...